NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η βιομηχανία ψηφιακών διαφημίσεων κατηγορείται για τεράστια παραβίαση δεδομένων

Η βιομηχανία ψηφιακών διαφημίσεων κατηγορείται για τεράστια παραβίαση δεδομένων

​Το Ιρλανδικό Council for Civil Liberties μηνύει τμήμα του Interactive Advertising Bureau (IAB) και άλλους, για αυτό που περιγράφει ως «τη μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στον κόσμο».

Το IAB Tech Lab, με έδρα τη Νέα Υόρκη, αναπτύσσει ψηφιακά πρότυπα της βιομηχανίας διαφημίσεων. Τα μέλη του IAB περιλαμβάνουν τις Facebook, Google και Amazon.

Η υπόθεση επικεντρώνει στα δεδομένα που μοιράζονται μεταξύ διαφημιστών και άλλων εταιρειών, ενώ ο διαφημιστικός χώρος δημοπρατείται καθώς φορτώνεται ένας ιστότοπος, μια διαδικασία γνωστή ως υποβολή προσφορών σε πραγματικό χρόνο.

Η IAB είπε ότι πρώτη φορά ακούει για τον ισχυρισμό, αν και τα δικαστικά έγγραφα έχουν ημερομηνία 18 Μαΐου.

«Εξετάζουμε τους ισχυρισμούς σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους και θα ανταποκριθούμε εν ευθέτω χρόνω, εάν χρειάζεται,» δήλωσε εκπρόσωπος.

Υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με τον όγκο των δεδομένων που συλλέγονται με σκοπό τη στόχευση ψηφιακών διαφημίσεων. Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι τα περισσότερα άτομα που χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν τον όγκο των δεδομένων που κοινοποιούνται σχετικά με αυτούς.

Καθώς φορτώνεται μια ιστοσελίδα ή μια εφαρμογή που μεταφέρει διαφημίσεις, κοινοποιούνται πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή στην οποία φορτώνει, ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκεται αυτή και άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων ιστότοπων που επισκέφτηκε.

Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από «μεσίτες» για την πώληση του διαφημιστικού χώρου που βρίσκεται σε αυτήν τη σελίδα, μέσα σε δευτερόλεπτα ή λιγότερο, στοχεύοντας το άτομο που χρησιμοποιεί τη συσκευή - αν και το άτομο δεν έχει όνομα.

Η διαφημιστική βιομηχανία αναφέρει ότι δεν κοινοποιούνται πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης. Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι ο τεράστιος όγκος πληροφοριών - ακόμη και χωρίς όνομα - παραβιάζει το απόρρητο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr