NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο «αρχιτέκτονας» του World Wide Web πουλάει τον κώδικα του πρώτου browser

Ο «αρχιτέκτονας» του World Wide Web πουλάει τον κώδικα του πρώτου browser

​Ο Sir Tim Berners-Lee, ένας από τους αρχιτέκτονες του World Wide Web, πουλάει τον πηγαίο κώδικα του πρώτου browser ως NFT.

Η δημοπρασία, που διευθύνεται από τη Sotheby's, δεν θα περιλαμβάνει μόνο τον κωδικό για το πρόγραμμα περιήγησης WorldWideWeb, αλλά και μια επιστολή από τον ίδιο τον Berners-Lee, ένα διανυσματικό αρχείο που θα μπορούσε να εκτυπωθεί ως αφίσα και ένα βίντεο 30 λεπτών που απεικονίζει τον κώδικα να πληκτρολογείται.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Sotheby's, τα έσοδα θα ωφελήσουν οργανισμούς που υποστηρίζονται από τον Berners-Lee και τη σύζυγό του.

Ο κώδικας περιέχει στοιχεία του διαδικτύου που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών ανάλυσης και εμφάνισης εγγράφων HTML, στοιχειώδους υποστήριξης στυλ, του πρωτοκόλλου HTTP, ακόμη και της δυνατότητας εκτύπωσης μιας ιστοσελίδας.

Ο Berners-Lee πιστεύει ότι τα NFTs είναι κατάλληλα για κώδικα - στο δελτίο τύπου, λέει ότι τα NFTs είναι «οι πιο πρόσφατες παιχνιδιάρικες δημιουργίες» στο Διαδίκτυο και «ο ιδανικός τρόπος για να πακετάρεις τις ρίζες πίσω από το διαδίκτυο».

Σε μια συνέντευξη με τους Financial Times, συγκρίνει το NFT με ένα βιβλίο που φέρει αυτόγραφο του συγγραφέα του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr