NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Perrotis College: Μεταπτυχιακή σπουδάστρια πήρε υποτροφία στο «Marie Skłodowska-Curie»

Perrotis College: Μεταπτυχιακή σπουδάστρια πήρε υποτροφία στο «Marie Skłodowska-Curie»

Δεκτή στο πρόγραμμα E-MUSE (Complex microbial Ecosystems MUltiScale modElling: mechanistic and data driven approaches integration), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του γιγαντιαίου προγράμματος ερευνητικής υποτροφίας «Marie Skłodowska-Curie», έγινε η μεταπτυχιακή σπουδάστρια του Perrotis College, Rina Mekuli.

Με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Perrotis College, συμμετείχε στην προκήρυξη μίας ερευνητικής υποτροφίας στο πρόγραμμα. Η νεαρή κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πολυάριθμους υποψήφιους από όλο τον κόσμο και με εφόδια τις σπουδές της στο Perrotis College πήρε τη θέση. Στην ουσία, στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της έλαβε τριετή εκπαιδευτική υποτροφία από την ΕΕ, προκειμένου να ενταχθεί σε 20μελή επιστημονική ομάδα, η οποία διερευνά την αλληλεπίδραση των μικροοργανισμών στην υφή και το άρωμα των φημισμένων Γαλλικών ΠΟΠ τυριών. Θα εργαστεί με μαθηματικά μοντέλα αλλά και στα εργαστήρια πραγματοποιώντας γονιδιακή μελέτη των μικροοργανισμών.

Η Rina Mekuli, με καταγωγή από το Κόσσοβο, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για το γεγονός ότι έγινε δεκτή στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρότζεκτ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο τμήμα «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» του Perrotis College, συνέχισε με μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων» του Perrotis και τώρα «ανοίγει τα φτερά» της για το διδακτορικό της μέσω ευρωπαϊκής ερευνητικής υποτροφίας. Να σημειωθεί ότι οι σπουδές της στο Perrotis College ήταν με υποτροφία! «Τα χρόνια σπουδών μου στο Perrotis College σφυρηλάτησαν τις φιλοδοξίες μου να ακολουθήσω διδακτορικό στην εργαστηριακή εργασία και τον διαδραστικό τύπο μάθησης. Εκτός από αυτό, η πρωτοποριακή έρευνα που πραγματοποίησα στο Perrotis μου έδωσε τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για να μπορέσω να συμμετάσχω σε ένα έργο εξειδικευμένο όπως αυτό. Θα αρχίσω αυτό το ταξίδι με την ελπίδα ότι στο μέλλον, θα ασχοληθώ με έρευνα με σημαντικές επιπτώσεις στη βιομηχανία τροφίμων, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα σημερινά προβλήματα», δήλωσε η Rina Mekuli. Πρόσθεσε ότι η θετική απάντηση από το πρόγραμμα έφτασε με e-mail στον υπολογιστή της ένα απόγευμα Παρασκευής. «Το πρώτο συναίσθημα που είχα ήταν σύγχυση. Ο στόχος που δούλευα τα τελευταία δύο χρόνια επιτεύχθηκε επιτέλους, αλλά ταυτόχρονα, ένιωθα ότι ήρθε πολύ νωρίς. Αυτή η σύγχυση διαλύθηκε σύντομα και αντικαταστάθηκε από μια αίσθηση χαράς και ικανοποίησης», είπε.

Περήφανος από την ερευνητική διάκριση της Rina Mekuli και τις ακαδημαϊκές ευκαιρίες που διεκδίκησε και πέτυχε, είναι ο επ.καθηγητής και επικεφαλής εργαστηρίου γονιδιωματικής του Perrotis College, Δρ.Χρήστος Κισσούδης. «Είναι μία από τις καλύτερες σπουδάστριες. Πίστεψε στον εαυτό της και το κατάφερε. Πρόκειται για πραγματικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει. Όλες οι γνώσεις που έλαβε από το Perrotis College, δεν τη βοήθησαν απλά να σταθεί στον ανταγωνισμό αλλά να πάρει τη μία και τόσο πολυπόθητη θέση στο πρότζεκτ E-MUSE», είπε. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθοδολογιών μοντελοποίησης για τη βελτίωση της γνώσης περί σύνθετων βιολογικών συστημάτων και για τον έλεγχο ή/και την πρόβλεψη της εξέλιξής τους συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και τη βιολογία των συστημάτων. Το τελικό αποτέλεσμα της E-MUSE είναι η ανάπτυξη, για τη βιομηχανία, ενός δυναμικού λογισμικού μοντελοποίησης για τον έλεγχο της διαδικασίας τροφίμων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr