NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Πιείτε νερό»: Η κίνηση του Cristiano Ronaldo που κόστισε δισεκατομμύρια στην Coca-Cola

«Πιείτε νερό»: Η κίνηση του Cristiano Ronaldo που κόστισε δισεκατομμύρια στην Coca-Cola
17_06_2021 | 15:37 17_06_2021 | 15:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η απομάκρυνση δύο μπουκαλιών Coca-Cola από τον Cristiano Ronaldo, σε μια συνέντευξη τύπου του Euro 2020, οδήγησε σε πτώση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγοραία αξία του αμερικανικού κολοσσού των αναψυκτικών.

Ο αρχηγός της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας ενοχλήθηκε όταν είδε δύο μπουκάλια Coca-Cola μπροστά του, καθώς έκατσε για να μιλήσει με τα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη, για τον αγώνα εναντίον της Ουγγαρίας.

Ο Ronaldo, υποστηρικτής της υγιεινής διατροφής, έβγαλε τα μπουκάλια από το πλαίσιο της κάμερας και σήκωσε ένα μπουκάλι νερό, λέγοντας στα πορτογαλικά: «Νερό!»

Η Coca-Cola σημείωσε πτώση της τιμής της μετοχής της κατά 1,6% στα 55,22 $ αμέσως μετά την ενέργεια του Ronaldo. Η αξία έπεσε από 242 δισεκατομμύρια δολάρια σε 238 δισεκατομμύρια δολάρια - πτώση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Coca-Cola, επίσημος χορηγός του Euro 2020, απάντησε σε μια δήλωση ότι «όλοι δικαιούνται να έχουν τις προτιμήσεις τους», με διαφορετικές «γεύσεις και ανάγκες».

Η εταιρεία διαθέτει 200 brands παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τύπων νερού. Ένας εκπρόσωπος του Euro 2020 είπε: «Παρέχεται στους παίκτες νερό, μαζί με την Coca-Cola και την Coca-Cola Zero Sugar, κατά την άφιξή τους στις συνεντεύξεις Τύπου μας.»

Πρόσθεσε ότι χωρίς την υποστήριξη brands όπως η Coca-Cola, «δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε ένα τουρνουά με τέτοια επιτυχία για παίκτες και οπαδούς, ούτε να επενδύσουμε στο μέλλον του ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα.»

Η συνεργασία της Coca-Cola με την UEFA ξεκινά από το 1988.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr