NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ESA: 280 Έλληνες θέλουν να γίνουν αστροναύτες - 22.589 Ευρωπαίοι έκαναν αίτηση

ESA: 280 Έλληνες θέλουν να γίνουν αστροναύτες - 22.589 Ευρωπαίοι έκαναν αίτηση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έλαβε αριθμό ρεκόρ αιτήσεων για την πρόσκλησή σε νέους αστροναύτες, με περισσότερους από 22.000 ανθρώπους να υποβάλλουν αίτηση - σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι από τους υποψηφίους στον προηγούμενο γύρο, το 2008.

Επιπλέον, εκπρόσωποι του ESA δήλωσαν, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ότι ένας αριθμός ρεκόρ γυναικών είχε υποβάλει αίτηση: 5.419 σε σύγκριση με 1.287 το 2008.

«Αυτό είναι πιθανώς ιστορικό, έχοντας τόσες πολλές αιτήσεις για λίγες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ESA, Josef Aschbacher, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Μαρτίου. «Νομίζω ότι αυτό δείχνει πραγματικά ότι ο ανταγωνισμός είναι υψηλός.»

Οι ειδικοί ανθρώπινου δυναμικού του ESA εξετάζουν τώρα τις αιτήσεις, καθώς μόνο 1.500 υποψήφιοι θα κληθούν για ψυχολογική αξιολόγηση, η οποία αποτελεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας επιλογής έξι σταδίων που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022 με την ανακοίνωση της νέας ευρωπαϊκής τάξης αστροναυτών.

Ο ESA δήλωσε στο παρελθόν ότι επιθυμεί να προσλάβει τέσσερις έως έξι αστροναύτες (εκ των οποίων τουλάχιστον το 15% θα είναι γυναίκες), αλλά και έως και 20 εφεδρικούς αστροναύτες που θα παραμείνουν στις τρέχουσες δουλειές τους, αλλά ενδέχεται να τους δοθεί η ευκαιρία να πετάξουν στο διάστημα.

Ο ESA θα στρατολογήσει επίσης έναν αστροναύτη με σωματικές αναπηρίες, για να αποδείξει ότι τέτοια άτομα μπορούν να συμμετέχουν πλήρως σε διαστημικές αποστολές. Μεταξύ των υποψηφίων είναι 257 με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων 16 γυναικών.

Υποψήφιοι και από τα 22 κράτη μέλη του ESA υπέβαλαν αίτηση και όλοι αναφέρεται πως θα έχουν ίση ευκαιρία, ανεξάρτητα από το πόσο συνεισφέρει η χώρα καταγωγής τους στον προϋπολογισμό του ESA.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 22589. Από την Ελλάδα, έκαναν αίτηση 220 άνδρες και 60 γυναίκες, 280 στο σύνολο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr