NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πτώση 61% στις διανυκτερεύσεις στην ΕΕ από την πανδημία

Πτώση 61% στις διανυκτερεύσεις στην ΕΕ από την πανδημία

Σε τροχιά ελεύθερης πτώσης βρέθηκε ο τουρισμός τον τελευταίο χρόνο.

Κατά 61% μειώθηκε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο διάστημα μεταξύ Απριλίου 2020 - Μαρτίου 2021 (1, 1 εκατομμύριο) σε σχέση με τους προηγούμενους δώδεκα μήνες (Απρίλιο 2019 - Μάρτιος 2020: 2,8 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στην Μάλτα (-80%) στην Ισπανία (-78%), ακολουθεί η Ελλάδα (-74%), η Πορτογαλία (-70%) και η Ουγγαρία (-66%). Στην άλλη πλευρά της Ευρώπης, η Ολλανδία και Δανία κατέγραψαν πτώση 36%.

Μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2020 σε σύγκριση με τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, οι διανυκτερεύσεις των διεθνών τουριστών μειώθηκαν 79%, ενώ οι διανυκτερεύσεις εγχώριων τουριστών μειώθηκαν κατά 45%.

Το μεγαλύτερο πλήγμα από τις διανυκτερεύσεις διεθνών τουριστών υπέστη η Ισπανία (-90%), η Ρουμανία (-89%), η Ουγγαρία και η Φινλανδία (-88%) καθώς και η Τσεχία (-87%).

Από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο οι κάτοικοι της Σλοβενίας (+25%) και της Μάλτας (+20%) είχαν αύξηση τις διανυκτερεύσεις τους εντός της χώρας τους σε σύγκριση με τους προηγούμενους δώδεκα μήνες.

Ωστόσο με το δεδομένο ότι ο τουρισμός από την εγχώρια αγορά είναι μικρής σημασίας για τις χώρες αυτές, η εν λόγω αύξηση δεν μπορεί να αντισταθμίσει την πτώση που σημείωσε ο διεθνής τουρισμός.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr