NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Μάσκα που ανιχνεύει το COVID-19 αναπτύσσουν μηχανικοί του MIT και του Χάρβαρντ

Μάσκα που ανιχνεύει το COVID-19 αναπτύσσουν μηχανικοί του MIT και του Χάρβαρντ

​Μηχανικοί στο MIT και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σχεδίασαν μια νέα μάσκα προσώπου που μπορεί να διαγνώσει εάν ο κάτοχος της έχει μολυνθεί με Covid-19, μέσα σε περίπου 90 λεπτά.

Οι μάσκες διαθέτουν ενσωματωμένες μικροσκοπικούς, μίας χρήσης αισθητήρες που μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλες μάσκες προσώπου, ενώ θα μπορούσαν επίσης να προσαρμοστούν για την ανίχνευση άλλων ιών.

Οι αισθητήρες βασίζονται σε τεχνολογία που η ερευνητική ομάδα είχε αναπτύξει προηγουμένως για χρήση σε διαγνωστικά τεστ για ιούς όπως ο Έμπολα και ο Ζίκα. Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές έδειξαν ότι οι αισθητήρες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν όχι μόνο σε μάσκες προσώπου, αλλά και σε ρούχα, προσφέροντας δυνητικά έναν νέο τρόπο παρακολούθησης της έκθεσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε μια ποικιλία παθογόνων ή άλλων απειλών.

«Οραματιζόμαστε ότι αυτή η πλατφόρμα θα μπορούσε να επιτρέψει την επόμενη γενιά φορέσιμων βιοαισθητήρων για το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και το στρατιωτικό προσωπικό», λέει ο James Collins, καθηγητής Ιατρικής Μηχανικής και Επιστήμης στο Ινστιτούτο Ιατρικής Μηχανικής και Επιστημών (IMES) του MIT και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης.

Οι αισθητήρες μάσκας προσώπου έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να ενεργοποιηθούν από τον χρήστη όταν είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τη δοκιμή και τα αποτελέσματα εμφανίζονται μόνο στο εσωτερικό της μάσκας, προστατεύοντας το απόρρητο του χρήστη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr