NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Πάνος Βιρβιλιός, Inform: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι προαπαιτούμενος για την ευημερία ενός οργανισμού

Πάνος Βιρβιλιός, Inform: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι προαπαιτούμενος για την ευημερία ενός οργανισμού

Τα τελευταία χρόνια όροι όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα chatbots, και το machine learning έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και κυρίως στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα, η επιστράτευση της επαυξημένης πραγματικότητας στο εμπόριο, όπου οι δυνητικοί πελάτες ενός brand θα μπορούν να βλέπουν εικονικά στον χώρο τους τα προϊόντα που επιθυμούν να αποκτήσουν στις πραγματικές τους διαστάσεις, είναι ένα από τα trends που αναμένεται να αλλάξει άρδην την καταναλωτική εμπειρία, αλλά και τον τρόπο που προσεγγίζουν οι επιχειρήσεις τους πελάτες τους.

Οι διοικήσεις των εταιρειών αντιλαμβάνονται πως οι επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνογνωσία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την μακροημέρευσή τους και αναζητούν στρατηγικούς συνεργάτες που θα τους καθοδηγήσουν σωστά σε αυτό το ψηφιακό ταξίδι. Πλέον έχει καταστεί σαφές πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η αυτοματοποίηση διαδικασιών που προσφέρει, οδηγεί στην εξοικονόμηση τεράστιου όγκου πολύτιμου χρόνου, ο οποίος αξιοποιείται πια σε ουσιαστικές διαδικασίες ανάπτυξης ενός οργανισμού. Ο Πάνος Βιρβιλιός, Marketing Manager της AUSTRIACARD HOLDINGS, μέλος της οποίας είναι και η INFORM, απαντά στο πώς οι επιχειρήσεις θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και τα οικονομικά τους μεγέθη επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες, εστιάζει στις βασικές προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, καθώς επίσης και στις νέες καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η INFORM.

Κύριε Βιρβιλιέ, ακούμε διαρκώς για ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτοματοποίηση διαδικασιών και παρείσφρηση της τεχνητής νοημοσύνης. Πώς συμβάλλουν οι παραπάνω παράμετροι στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στην ενίσχυση της παραγωγικότητάς – ανταγωνιστικότητάς τους;

Παράθεση - epixeiro.gr

Η αυτοματοποίηση διαδικασιών συνιστά μονόδρομο

Διανύουμε μια εποχή, στην οποία, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ήδη επενδύσει στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα ανταγωνιστικότητας. Πριν από μερικά χρόνια, οι όροι: τεχνητή νοημοσύνη, chatbots, και machine learning, το πιο πιθανό είναι να συναντώταν ως αναφορές σε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πλέον όμως, όχι μόνο αποτελούν πραγματικές λύσεις, αλλά θεωρούνται και απολύτως απαραίτητες για να μπορέσει μια εταιρεία να παραμείνει ανταγωνιστική.

Η πανδημία έχει λειτουργήσει ως καταλύτης σε μια αναπόφευκτη εξέλιξη λειτουργίας και έχει αναδείξει τα πλεονεκτήματα χρήσης τεχνολογιών που αναβαθμίζουν και την εσωτερική λειτουργία ενός οργανισμού, αλλά και την τελική παρεχόμενη υπηρεσία προς τον καταναλωτή.

Η λειτουργία μιας επιχείρησης ανέκαθεν είχε τα ίδια γρανάζια, αλλά ο τρόπος που αυτά τα γρανάζια κινούνταν, άλλαζε κάθε φορά, ανάλογα με την εποχή. Ουσιαστικά όλα έχουν να κάνουν με την ταχύτητα, τη διασφάλιση της ποιότητας και τη δυνατότητα μιας εταιρείας να μπορεί να διοχετεύει τους πόρους προς ανάπτυξη νέων λύσεων, δίχως να θυσιάζει τις απαραίτητες λειτουργίες ή κάποιο component αυτών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να παρέχει ουσιαστική αυτοματοποίηση διαδικασιών και ουσιαστικά εξοικονομεί τεράστιο όγκο πολύτιμου χρόνου, ο οποίος αξιοποιείται πια σε ουσιαστικές διαδικασίες ανάπτυξης ενός οργανισμού. Η εξέλιξη ιστορικά οδηγούσε τις εταιρείες σε πιο ανταγωνιστικά επίπεδα και είναι εύλογο ότι οι οργανισμοί που θα ενστερνιστούν την εξέλιξη, νωρίς, θα βρεθούν (αν δεν είναι ήδη) σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι εκείνων που παραμένουν εσφαλμένα προσκολλημένοι σε διαδικασίες του παρελθόντος που, αν μη τι άλλο, θεωρούνται απαρχαιωμένες.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η πανδημία έχει λειτουργήσει ως καταλύτης σε μια αναπόφευκτη εξέλιξη λειτουργίας

Σε ποιους τομείς και υπηρεσίες πρέπει να επενδύσουν οι επιχειρήσεις, έτσι ώστε να είναι ανθεκτικές σε απρόσμενους εξωγενείς παράγοντες που απειλούν τη βιωσιμότητά τους;

Το μήνυμα που λάβαμε από την παγκόσμια οικονομική κρίση που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από την πανδημία που ακολούθησε, είναι ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε επαγρύπνηση για την απορρόφηση και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών που θα τους προσφέρουν συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η πιο βασική επένδυση θα πρέπει να γίνει στην εκπαίδευση των στελεχών και την εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες, όπως επίσης και στη δημιουργία μιας εταιρικής κουλτούρας που θα προάγει την καινοτομία και την εξέλιξη. Όλα πλέον έχουν να κάνουν με την τεχνολογία και τις ευκολίες που προσφέρει, αλλά αν το ανθρώπινο δυναμικό ενός οργανισμού δεν συμβαδίζει με αυτήν, ή για διάφορους λόγους την απορρίπτει, τότε θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα.

Η αυτοματοποίηση διαδικασιών συνιστά μονόδρομο. Πρόκειται για μια υπηρεσία πολύ αξιόπιστη, χάρη στην οποία απελευθερώνονται σημαντικοί πόροι που θα μπορούσε ένας οργανισμός να αξιοποιήσει κάπου αλλού. Ανέκαθεν οι επιχειρήσεις που δεν φοβήθηκαν τις αλλαγές που έφερναν οι νέες τεχνολογίες και έσπευδαν να επενδύσουν σε αυτές, αποδείχθηκαν στην πράξη ανθεκτικότερες απέναντι σε απρόσμενους εξωγενείς παράγοντες ικανούς να απειλήσουν την βιωσιμότητα τους. Το ίδιο ισχύει και τώρα, με την διαφορά ότι πλέον ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι προαπαιτούμενος για την ευημερία ενός οργανισμού. Μιλάμε για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό που θα γεφυρώνει την σημερινή πραγματικότητα με τις μελλοντικές αλλαγές, δημιουργώντας το περιθώριο για ασφάλεια και πρόοδο.

vivrvilios_inform_interview-2.jpg?mtime=20210705211752#asset:280698

Αν μπορούσαμε να δώσουμε μία γεύση από το μέλλον και τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών, όπως αυτός θα διαμορφωθεί στην ψηφιακή εποχή, ποια θα ήταν αυτή;

Για να απαντήσουμε με γαστρονομικούς όρους, η γεύση σίγουρα θα είναι αποτέλεσμα μιας fusion κουζίνας, που θα συνδυάζει γεύσεις του παρελθόντος με νέους τρόπους, αποδομώντας κλασσικές αξίες και μεταμορφώνοντάς τες σε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Σε επιχειρηματικούς όρους, το μέλλον φαντάζει λαμπρό κυρίως επειδή οι νέοι τρόποι λειτουργίας των εταιρειών θα είναι αφάνταστα πιο αποτελεσματικοί και σαφώς πιο άμεσοι. Η ταχύτητα αντίδρασης θα πρέπει να είναι αστραπιαία, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο έντονος, ενώ νέες ανάγκες και νέες δεξιότητες θα αναδυθούν. Αυτό φυσικά συνάδει με τους νόμους της εξέλιξης και της προόδου. Ποιος άλλωστε θα φανταζόταν το όχι και τόσο μακρινό 1970, ότι η δύναμη όλων των υπολογιστών στην αίθουσα ελέγχου της NASA για την εκτόξευση του Apollo 13, πλέον ισοδυναμεί με την υπολογιστική δύναμη ενός smartphone!

Πόσο καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των νέων τεχνολογιών - και δη της επαυξημένης πραγματικότητας – στο να επηρεαστεί ένας καταναλωτής για να προβεί άμεσα σε αγορά; Ποια η νέα πρόταση που φέρνει στο τραπέζι η INFORM, η οποία αναμένεται να βελτιώσει ακόμη πιο πολύ την εμπειρία του καταναλωτή και να αλλάξει τα δεδομένα στο εμπόριο;

Η επαυξημένη πραγματικότητα, είναι ξεκάθαρα μέρος του μελλοντικού ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μόνο. Πρόσφατες έρευνες υπογραμμίζουν ότι η πιθανότητα να πραγματοποιήσει κάποιος αγορές από ένα eshop, αυξάνονται κατά 65% με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας. Η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να δούμε πραγματικά πώς θα είναι ένα έπιπλο στον χώρο μας, αν ταιριάζει, ή τι άλλα χρώματα θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε. Ακόμη και να βεβαιωθούμε εάν μας κολακεύουν τελικά τα νέα γυαλιά ηλίου που έχουμε σκοπό να αγοράσουμε!

Ολόκληρες εμπειρίες μπορούν να σχεδιαστούν. Φανταστείτε μια ετικέτα ποτού, να ζωντανεύει μέσα από την οθόνη του κινητού σας και να σας δείχνει ένα νέο cocktail! Όλα είναι εφικτά – αρκεί να έχεις φαντασία. Η INFORM ουσιαστικά φέρνει όλες αυτές τις προτάσεις στο τραπέζι. Η πλατφόρμα της θα μπορεί να διασυνδεθεί άμεσα με οποιοδήποτε e-shop και να ενσωματωθεί στις λειτουργίες του παρέχοντας τις προαναφερθείσες δυνατότητες. Φυσικά χρειάζεται και μια καλή τεχνική και ψηφιακή υποδομή, για να μπορέσει να υποστηριχθεί το εγχείρημα, όπως η δημιουργία 3D μοντέλων των αντικειμένων που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε – κάτι για το οποίο στην INFORM έχουμε φροντίσει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr