NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Για μετατροπή σε spyware κατηγορείται η γνωστή εφαρμογή επεξεργασίας ήχου Audacity

Για μετατροπή σε spyware κατηγορείται η γνωστή εφαρμογή επεξεργασίας ήχου Audacity

Το λογισμικό επεξεργασίας ήχου Audacity αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι η νέα του πολιτική απορρήτου το μετέτρεψε σε «λογισμικό spyware».

Το δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα, με 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους δημιουργούς podcast και μουσικής.

Η ενημερωμένη πολιτική του αναφέρει ότι τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν στην εταιρεία υποδομής του, την WSM, που εδρεύει στη Ρωσία, καθώς και στις τοπικές αρχές.

Το Audacity λέει ότι τα μόνα δεδομένα που ανταλλάσσει με τους χρήστες είναι ενημερώσεις λογισμικού και αναφορές σφαλμάτων.

Ωστόσο, από τότε που η ενημερωμένη πολιτική δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν θυμωμένα μηνύματα από χρήστες για απεγκατάσταση του προϊόντος ή επαναφορά σε παλαιότερη έκδοση.

«Δεν θα περίμενε κανείς μια εφαρμογή για offline επιτραπέζιους υπολογιστές να συλλέγει τέτοια δεδομένα και να τα στέλνει πίσω, στη συνέχεια, παραδίδοντας αυτά τα δεδομένα σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο όποτε το κρίνουν σκόπιμο», έγραψε η ιστοσελίδα Fosspost.

Το Audacity εξαγοράστηκε από την εταιρεία Muse Group με έδρα την Κύπρο τον Απρίλιο του 2021.

Ο επικεφαλής στρατηγικής της Muse, Daniel Ray, είπε στο BBC News: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τους χρήστες μας. Δεν θέλουμε τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών - αυτό δεν μας βοηθά.»

Η εταιρεία, η οποία εξαγόρασε το Audacity τον Απρίλιο, σκόπευε να δημοσιεύει συχνότερες ενημερώσεις και ήθελε να ειδοποιεί τους χρήστες, είπε ο Ray.

Και η πολιτική, «γραμμένη από δικηγόρους, για να γίνει κατανοητή από τους δικηγόρους και όχι από το μέσο άτομο», είναι απαίτηση για οποιοδήποτε λογισμικό που στέλνει οποιαδήποτε μορφή πληροφοριών στους δημιουργούς του, σύμφωνα με τον ίδιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr