NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Endeavor Greece: 17 εταιρείες στο πρόγραμμα ScaleUp, με την έναρξη του 3ου Κύκλου

Endeavor Greece: 17 εταιρείες στο πρόγραμμα ScaleUp, με την έναρξη του 3ου Κύκλου

​Το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας είδε μια χρονιά ρεκόρ το 2020, φθάνοντας τα 455 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια χρηματοδότησης, μία αύξηση της τάξεως του 71% από το 2019. Έφερε επίσης αύξηση 30% σε νέες θέσεις εργασίας από δεκάδες νέες startups, κάτι που αποτελεί αισιόδοξο σημάδι ότι το ελληνικό οικοσύστημα πλησιάζει σε ένα στάδιο ωριμότητας. Ακολουθώντας αυτή την σημαντική ανάπτυξη, το πρόγραμμα της Endeavor “ScaleUp” καλωσορίζει 17 νέες, πολλά υποσχόμενες εταιρείες, που έχουν ιδρυθεί από Έλληνες επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει υποστήριξη στην ανάπτυξη των ScaleUps, δηλαδή των καινοτόμων εταιρειών που μπορούν να δημιουργήσουν ιστορίες επιτυχίας με υψηλό αντίκτυπο. Βρίσκονται σε στάδιο χρηματοδότησης «Seed» ή «Series Α», και οι επιχειρηματίες τους έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, και να έχουν μεγάλο πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα στην τοπική και παγκόσμια οικονομία. Για την επιλογή του νέου κύκλου (batch 3), η Endeavor συγκέντρωσε ένα πάνελ αποτελούμενο από 41 στελέχη παγκοσμίου φήμης από εταιρείες όπως το Facebook, η American Express, και η Microsoft. Οι μεντορες της Endeavor που συμμετείχαν στο πάνελ επέλεξαν ανάμεσα σε 41 υποψήφιες εταιρείες, εκείνους τους επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε μια διεθνή επιτυχημένη πορεία και έχουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν ραγδαία τα επόμενα χρόνια, αποτελώντας τις επόμενες ιστορίες επιτυχίας και έχοντας θετικό αντίκτυπο μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα ScaleUp είναι 41. Μέσω του προγράμματος οι επιχειρηματίες αποκτούν πρόσβαση σε στρατηγική καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες σε όλο τον κόσμο, σε πιθανούς επενδυτές μέσω του παγκόσμιου δικτύου επενδυτών της Endeavor, σε στρατηγική υποστήριξη της ανάπτυξης και επέκτασής τους σε νέες αγορές, καθώς επίσης σε προσέλκυση ταλέντου, μέσω της συνεργασίας του οργανισμού με πανεπιστήμια και επιχειρήσεις διεθνώς. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος ScaleUp έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες μέχρι σήμερα καθώς έχουν προσελκύσει 250 εκ ευρώ σε επενδύσεις, ενώ το 2020 αύξησαν τις θέσεις εργασίας κατά 35% και τα έσοδα τους κατά 60%.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη: Advantis, Anodyne, Arrikto, Better Origin, Billfront, Causaly, Classter, DCI, Green Panda, Instacar, Manual, Numan, Prosperty, Sync, TileDB, Vimachem και Voda.ai. Ενδιαφέρον είναι να σημειωθεί ότι οι 6 από τις 17 επιλεγμένες εταιρείες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας υγείας, ο οποίος έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

«Με την έναρξη του νέου κύκλου, το Endeavor ScaleUp υποστηρίζει τώρα 41 εταιρείες σε διαφορετικούς τεχνολογικούς τομείς, εκ των οποίων το 50% βρίσκεται στο εξωτερικό, γεγονός που καθιστά το Endeavor ScaleUp μια διεθνή κοινότητα πολλά υποσχόμενων εταιρειών για την Ελλάδα», δήλωσε η Άννα Νατσβλισβίλι, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Καινοτομίας της Endeavor Greece.

«Το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας βρίσκεται σε μία περίοδο ακμής δημιουργώντας μία αυξανόμενη φιλοδοξία η Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο τεχνολογικό επίκεντρο, με την συνεργασία των επιχειρηματιών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης, να επηρεάζει θετικά την ελληνική τεχνολογία. Το πρόγραμμα ScaleUp της Endeavor συγκεντρώνει επιχειρηματίες οι οποίο εδρεύουν και δραστηριοποιούνται οπουδήποτε στον κόσμο, θέλοντας πάντα να επηρεάσουν την ελληνική οικονομία μέσω της δημιουργίας της δικής τους επιτυχημένης ιστορίας« τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr