NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Παρουσίαση Επενδυτικών Ταμείων της Κύπρου στην Αθήνα από Invest Cyprus και CIFA ​

Παρουσίαση Επενδυτικών Ταμείων της Κύπρου στην Αθήνα από Invest Cyprus και CIFA ​
09_07_2021 | 14:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Κύπρος

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Κυπριακών επενδυτικών παρουσίασαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επενδυτικών Ταμείων (CIFA).

Στην εκδήλωση, που παρακολούθησαν στελέχη και παράγοντες της χρηματοοικονομικής αγοράς της Ελλάδας, έγινε παρουσίαση αναφορικά με το ισχύων θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο των επενδυτικών ταμείων, ενώ παράλληλα αναλύθηκαν τα ποικίλα πλεονεκτήματα που καταστούν την Κύπρο ως τον ιδανικό προορισμό για εγγραφή και διαχείριση επενδυτικών ταμείων.

Στην παρουσίασή του, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus και Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων κ. Γιώργος Καμπανέλλας, τόνισε το ευοίωνο επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Κύπρο,

ενώ από τηνπλευρά του, ο Πρόεδρος του CIFA κ. Ανδρέας Γιασεμίδης, ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απορρέουν από την ίδρυση επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο και παρουσίασε το σύγχρονο, ευέλικτο και ελκυστικό πλαίσιο τέτοιων ταμείων, που μπορεί κάλλιστα να αξιοποιηθεί από Ελλαδίτες επενδυτές.

Στη συνέχεια ακολούθησε εξειδικευμένη συζήτηση, με συντονιστή τον κ. Καμπανέλλα και εισηγητές:

  • Τον Πρόεδρο του CIFA κ. Αντρέα Γιασεμίδη, ο οποίος αναφέρθηκε περεταίρω στα φορολογικά κίνητρα των Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων, τόσο για τα ίδια τα ταμεία όσο και για τους επενδυτές.
  • Τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της GMM Fund Management κα. Μαρία Παναγιώτου, η οποία ανέλυσε τα είδη και διαθέσιμες νομικές δομέςτων Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων .
  • Τον Επικεφαλής του Τμήματος Wealth Management Operations της Eurobank Κύπρου κ. Κώστα Ξάνθη, που αναφέρθηκε στα θέματα υπηρεσιών θεματοφυλακής.
  • Την Επικεφαλής του Τμήματος Private Banking της Astro Bank κα. Χάρις Κυνηγού, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα της διάθεσης μεριδίων μετοχών επενδυτικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Invest Cyprus και του CIFA εντάσσεται στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας τους για διεθνή προβολή του θεσμού των Κυπριακών Επενδυτικών ταμείων. Στα πλαίσια αυτά, θα συνεχιστούν οι ενημερωτικές παρουσιάσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr