NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ και Ρωσία στοχεύουν σε συνεργασία γύρω από την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ και Ρωσία στοχεύουν σε συνεργασία γύρω από την κλιματική αλλαγή

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή John Kerry είπε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov ότι η Ουάσιγκτον θέλει να συνεργαστεί με τη Μόσχα πριν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή αργότερα αυτό το έτος.

Ο John Kerry βρίσκεται στη Μόσχα σε μια τετραήμερη επίσκεψη που περιλαμβάνει συνομιλίες με τον Lavrov, τον απεσταλμένο του προέδρου Vladimir Putin, και άλλες κυβερνητικές προσωπικότητες.

Ο Lavrov είπε ότι θεωρεί την επίσκεψη του Kerry ως θετικό μήνυμα για τις διμερείς σχέσεις και ότι η Ρωσία ελπίζει σε μια στενή συνεργασία σε θέματα κλίματος πριν από τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη της Σκωτίας, το Νοέμβριο.

Ο Kerry είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευχαριστημένες που η Ρωσία θέλει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την κλιματική αλλαγή, «και πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος για να συνεργαστούμε σε αυτό», προσθέτοντας ότι η κλιματική αλλαγή στην Αρκτική είναι ένα από τα πολλά προειδοποιητικά σημάδια.

Τα δύο έθνη έχουν την ευθύνη να ενεργήσουν επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εκπομπός αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο μετά την Κίνα και η Ρωσία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος, δήλωσε ο Kerry.

Ο Kerry εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για τη μείωση των εντάσεων μεταξύ των δύο εθνών.

Ο Putin και ο Biden ξεχώρισαν την κλιματική αλλαγή ως ένα από τα λίγα ζητήματα όπου η Ουάσιγκτον και η Μόσχα μπορούν να συνεργαστούν, όταν πραγματοποίησαν σύνοδο κορυφής στη Γενεύη τον περασμένο μήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr