NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στην αγορά Ιδιωτικής Περίθαλψης Υγείας μπήκε η HDI Global

Στην αγορά Ιδιωτικής Περίθαλψης Υγείας μπήκε η HDI Global

​Στην αγορά Ιδιωτικής Περίθαλψης Υγείας (PMI) εισήλθε η HDI Global Specialty SE με την πρόσληψη ενός έμπειρου ασφαλιστή από την Generali. Η απόφαση της HDI να μπει στην αγορά αυτή έρχεται σε συνέχεια των σχεδίων της για τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της ανά προϊόν, και ανά γεωγραφικό πεδίο, παραγωγή και διανομή.

Ο Ben Haden προσχώρησε στην εταιρεία με εμπειρία άνω των 20 ετών στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων ρόλων στο underwriting στην AXA, στον Όμιλο Collinson και πρόσφατα στην Generali Global Health, όπου ήταν υπεύθυνος για το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο.

Η κίνηση επεκτείνει την παρουσία της HDI Global Speciality στη διεθνή αγορά Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας. Οι νέες καλύψεις θα παρέχονται σε όλους τους ασφαλισμένους σε ιδιώτες και πολυεθνικές εταιρείες μέσω μεσιτών ή απευθείας μέσω πρακτόρων.

H Talanx το 2020

Ο Όμιλος Talanx, ο οποίος περιλαμβάνει την HDI Global και την Hannover RE το 2021 έγραψε καθαρά έσοδα 277 εκατ. ευρώ (από 223), παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 24,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του περσινού έτους. Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 9,4 % στα 13.6 δισ. ευρώ (από 12,5). Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα των κλάδων Πυρός / Αστικής Ευθύνης για τις πρωτασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εργασίες βελτιώθηκε στο 96,1% (από 99,8%). Η απόδοση των επενδύσεων βελτιώθηκε στο 3,5 % (από 2,7 %). Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) παρουσίασαν διψήφια αύξηση ύψους 11,8 % και κυμάνθηκαν στα 625 εκατ. ευρώ (από 559). Ο δείκτης Solvency II κυμάνθηκε στο 206% στα τέλη του 2020. Για το 2021 σύμφωνα με τις προβλέψεις τα καθαρά έσοδα του Ομίλου θα κυμανθούν μεταξύ 800 και 900 εκατ. ευρώ.

HDI Global SE Ελλάδα

Το ελληνικό υποκατάστημα της HDI Global SE λειτουργεί στην Αθήνα από το 1995. Αποτελώντας περιφερειακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, η HDI Global SE, Hellas επεκτείνεται πέρα από την ελληνική αγορά αναλαμβάνοντας δραστηριότητα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Βαλκανικής και Μεσογείου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr