NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Παρά την παγκόσμια συμφωνία, η Ιρλανδία «δεσμεύεται» για χαμηλή φορολόγηση

Παρά την παγκόσμια συμφωνία, η Ιρλανδία «δεσμεύεται» για χαμηλή φορολόγηση

Η Ιρλανδία αρνήθηκε τις αναφορές ότι θα καταργήσει το καθεστώς χαμηλής φορολόγησης εταιρειών , ώστε να ευθυγραμμιστεί με ένα διεθνές σχέδιο για παγκόσμιο φόρο ύψους 15%.

Ο υπουργός Οικονομικών, Paschal Donohoe, δήλωσε την Πέμπτη ότι το ποσοστό 12,5% της χώρας «αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της οικονομικής μας πολιτικής εδώ και δεκαετίες» και «δεσμεύτηκε» να το διατηρήσει.

Ο Donohoe ανταποκρίθηκε σε αναφορές ότι η Ιρλανδία είναι έτοιμη να παραιτηθεί από τον βασικό φορολογικό συντελεστή του 12,5%, για να αποφευχθούν ζημιές στη φήμη της σε όλο τον κόσμο.

Ο φορολογικός συντελεστής βοήθησε την Ιρλανδία να προσελκύσει πολυεθνικές, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών τεχνολογίας Google και Facebook, οι οποίες έχουν την έδρα τους στην Ευρώπη.

Ο Donohoe δεν απέκλεισε την αλλαγή του φόρου, αλλά είπε ότι είναι στη μέση μιας διαπραγμάτευσης και πιέζει ώστε η Ιρλανδία να διατηρήσει το χαμηλό της ποσοστό.

«Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό για μένα να πω ότι εάν υπάρχει συμφωνία που πιστεύω ότι είναι προς το εθνικό μας συμφέρον, θα τη συνιστούσα στην κυβέρνηση».

«Αυτό που κάνω είναι να υποστηρίξω το ποσοστό μας του 12,5% και το δικαίωμα των μικρότερων και μεσαίων οικονομιών να έχουν χαμηλό ποσοστό, ως μέρος της ανταγωνιστικότητάς τους», είπε.

Η Ιρλανδία είναι μία από τις εννέα από τις 139 χώρες που απέρριψαν σχέδιο συμφωνίας για τη διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση των εταιρειών στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr