NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση η Premier Capital

Στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση η Premier Capital

Η Premier Capital Hellas, διαχειρίστρια των εστιατορίων McDonald’s στην Ελλάδα, συμμετέχει στον εορτασμό της χώρας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τη χορηγία της παραγωγής της επετειακής ταινίας «Σπέτσες '21, Στο σταυροδρόμι της ιστορίας».

Οι Σπέτσες ήταν το πρώτο νησί που μπήκε στον αγώνα για την ανεξαρτησία – στις 3 Απριλίου του 1821- παρακινώντας και τα άλλα νησιά να συμμετέχουν. Η ταινία «Σπέτσες 21, Στο σταυροδρόμι της ιστορίας» είναι βασισμένη στη συλλογική μνήμη των κατοίκων των Σπετσών, για τη αφήγηση της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης. Το project αυτό φέρνει στο προσκήνιο τους σύγχρονους ανθρώπους, τη μνήμη τους και τις παραδόσεις τους.

Οι απόγονοι των αγωνιστών του 1821 και κάτοικοι του νησιού είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας. Οι συζητήσεις τους ξεδιπλώνουν γεγονότα και μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί στη μνήμη των παλιών οικογενειών, σε συνδυασμό με την ιστορική μελέτη των γεγονότων. Με φόντο το φυσικό τοπίο του νησιού, διηγούνται όλα τα στοιχεία και τα γεγονότα που έχουν μείνει ζωντανά στη μνήμη τους. Οι αφηγήσεις μεταδόθηκαν προφορικά από τους προγόνους τους, από γενιά σε γενιά, όπως και αντικείμενα που βρέθηκαν σε παλιά σπίτια και μουσεία.

Η Simona Mancinelli, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Premier Capital Hellas, λέει «Είμαστε περήφανοι που είμαστε κομμάτι αυτής της υπέροχης χώρας και γιορτάζουμε μαζί με όλους τους Έλληνες αυτή την ξεχωριστή χρονιά. Η ταινία που χορηγήσαμε αποτελεί μια πρωτότυπη οπτική της ιστορίας μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, ρίχνοντας φως στο πώς οι σημερινοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα της ιστορικής κληρονομιάς τους».

Η ταινία, μια παραγωγή της Inkas Films σε συμπαραγωγή με την COSMOTE TV, και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών στο πλαίσιο του προγράμματος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Η ταινία προβάλλεται από το κανάλι Cosmote History HD και το κανάλι στο YouTube Cosmote, ενώ έχει λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ ντοκιμαντέρ (Φεστιβάλ Καννών, Θεσσαλονίκης, Καστελόριζου, Κρήτης κ.ά.)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr