NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η ΔΕΔΑ επενδύει στην καινοτομία με «έξυπνους» μετρητές και «πράσινα» δίκτυα

Η ΔΕΔΑ επενδύει στην καινοτομία με «έξυπνους» μετρητές και «πράσινα» δίκτυα

Μεγάλα τα οφέλη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

Με γνώμονα την ενίσχυση της αξιοπιστίας των δικτύων, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η ΔΕΔΑ είναι ο μοναδικός διαχειριστής διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα που τοποθετεί αποκλειστικά «έξυπνους» μετρητές σε όλους όσοι είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο της, είτε πρόκειται για νοικοκυριά είτε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Σε τι χρησιμεύουν, όμως, αυτοί οι «έξυπνοι» μετρητές; Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή, σε πραγματικό χρόνο και με ακρίβεια, μέσω μιας ηλεκτρονικής ένδειξης που υπάρχει πάνω στον μετρητή, την κατανάλωση του φυσικού αέριου.

Έτσι, μέσα από το ενεργειακό τους «προφίλ», οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν ορθολογική χρήση του φυσικού αερίου, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και χρημάτων.

Μάλιστα, οι «έξυπνοι» μετρητές ελέγχονται απομακρυσμένα, με ασφαλή τρόπο, μέσω της διασύνδεσής τους με πλατφόρμα τεχνολογίας Internet-of-Things (IoT), διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των δικτύων και την αδιάλειπτη και ασφαλή τροφοδοσία των καταναλωτών.

Η καινοτομία, μέσω της αξιοποίησης των τεχνολογιών αιχμής, βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της ΔΕΔΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε μία νέα εποχή με βιώσιμη ανάπτυξη και καθαρή ενέργεια, δημιουργεί τα πρώτα «πράσινα» δίκτυα.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για τα δίκτυα της «επόμενης γενιάς» τα οποία θα μπορούν να διανέμουν βιομεθάνιο και υδρογόνο ως μείγμα οικολογικού αερίου μαζί με το φυσικό αέριο.

Αυτό το πρωτοποριακό και φιλόδοξο project θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την έγχυση βιομεθανίου, το οποίο παράγεται κυρίως από υπολείμματα του αγροκτηνοτροφικού τομέα, δηλαδή από τη λεγόμενη βιομάζα, στα δίκτυα διανομής.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΔΑ συμμετέχει ενεργά στο διάλογο για τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για το υδρογόνο, ενώ μελετά τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου τα δίκτυά της να είναι σε θέση να διανέμουν μείγματα φυσικού αερίου και υδρογόνου.

Με τις δράσεις αυτές, η ΔΕΔΑ μεγιστοποιεί την αξία των υποδομών που διαχειρίζεται και, ταυτόχρονα, συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων που θέτει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Σε αυτή τη διαδικασία, όπου το φυσικό αέριο θα έχει καθοριστικό ρόλο για τις επόμενες δεκαετίες, η ΔΕΔΑ αφήνει το δικό της στίγμα μέσα από καινοτόμα έργα που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία της κοινωνίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr