NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Nike: Εκτιμήσεις για ελλείψεις, καθώς η πανδημία επιδεινώνεται στο Βιετνάμ

Nike: Εκτιμήσεις για ελλείψεις, καθώς η πανδημία επιδεινώνεται στο Βιετνάμ

Η Nike κινδυνεύει να... ξεμείνει από πάνινα παπούτσια που κατασκευάζονται στο Βιετνάμ, καθώς η κρίση του Covid επιδεινώνεται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με νέα έκθεση της S&P Global Market Intelligence.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς δύο από τους προμηθευτές της Nike στο Βιετνάμ, η Chang Shin Vietnam και η Pou Chen, σταμάτησαν πρόσφατα την παραγωγή λόγω της ταχέως αναπτυσσόμενης πανδημίας Covid στην περιοχή.

Το οικονομικό έτος 2020, η Nike δήλωσε ότι τα εργοστάσια στο Βιετνάμ κατασκεύασαν περίπου το 50% των συνολικών υποδημάτων της.

Η νέα ανάλυση διαπίστωσε ότι το Βιετνάμ αντιπροσώπευε το 49% των αμερικανικών εισαγωγών που συνδέονται με τη Nike και τα προϊόντα της στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Οι εισαγωγές της Nike από το Βιετνάμ καθοδηγούνται από τα υποδήματα, σύμφωνα με την μελέτη.

«Η υγεία και η ασφάλεια των συνεργατών μας, καθώς και εκείνων των προμηθευτών μας, παραμένει η κορυφαία προτεραιότητά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές τους ως απάντηση στη δυναμική και άνευ προηγουμένου φύση του Covid-19», είπε ο ίδιος.

«Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις συνθήκες, αναμένουμε από τους προμηθευτές μας να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία και τα προς το ζην των υπαλλήλων τους και να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις και τον Κώδικα Συμπεριφοράς της Nike σχετικά με την παροχή μισθών, παροχών και αποζημιώσεων.

Είμαστε σίγουροι για την ικανότητα της Nike να πλοηγηθούμε μέσα σε αυτές τις βραχυπρόθεσμες δυναμικές και παραμένουμε συνετοί στον σχεδιασμό μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr