NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ταξίδια σε διαστημικούς σταθμούς εταιρειών «βλέπει» ο πρώην επικεφαλής της NASA

Ταξίδια σε διαστημικούς σταθμούς εταιρειών «βλέπει» ο πρώην επικεφαλής της NASA
21_07_2021 | 16:27 21_07_2021 | 16:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Το μέλλον της διαστημικής καινοτομίας θα ελέγχεται από εταιρείες, δήλωσε ο πρώην διαχειριστής της NASA Jim Bridenstine στο CNBC, λίγο μετά την διαστημική βόλτα του Jeff Bezos, που έγινε ο δεύτερος ιδρυτής διαστημικής εταιρείας που πήγε στο διάστημα.

«Αυτοί οι επιχειρηματίες κάνουν τεράστιες κινήσεις που πρόκειται να μεταμορφώσουν την ανθρωπότητα και να μεταφέρουν περισσότερους από εμάς στο διάστημα», δήλωσε ο Bridenstine. «Το μέλλον είναι οι ανθρώπινοι διαστημικοί σταθμοί, υπό εμπορική διαθεσιμότητα και λειτουργία».

Ο Bridenstine, ο οποίος ηγήθηκε της NASA κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump, τόνισε επίσης ότι το περιβάλλον μικροβαρύτητας στο διάστημα, στο οποίο οι άνθρωποι ή τα αντικείμενα δείχνουν χωρίς βάρος, είναι ένας «εξαιρετικά πολύτιμος πόρος» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνθεση φαρμακευτικών προϊόντων, τη δημιουργία ανοσοποιήσεων, την προηγμένη κατασκευή, και καινοτομίες όπως η δημιουργία ενός τεχνητού ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς για το μάτι.

Τα σχόλια του Bridenstine ήρθαν καθώς η Blue Origin εκτόξευσε το πρώτο πλήρωμα την Τρίτη το πρωί, με τον ιδρυτή της, Bezos. Πριν από εννέα ημέρες, ο Richard Branson ήταν ο πρώτος δισεκατομμυριούχος founder διαστημικής εταιρείας που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Αυτές οι αποστολές διευθύνονται από «επιχειρηματίες που επενδύουν τα δικά τους χρήματα. Δεν λαμβάνουν δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να βοηθηθούν στην ανάπτυξη του προϊόντος τους», υπογράμμισε ο Bridenstine, επί του παρόντος ανώτερος σύμβουλος της εταιρείας ιδιωτικών μετοχών Acorn Growth.

«Ο στόχος για όλους αυτούς είναι να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την πρόσβαση και να το κάνουν πραγματικά μέσω της καινοτομίας».

Οι ιδιωτικές επενδύσεις σε διαστημικές εταιρείες έφθασαν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με μια έκθεση της Space Capital.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr