NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο τελικός λογαριασμός των καταστροφών στην Ευρώπη ξεπερνά τα 5 δισ

Ο τελικός λογαριασμός των καταστροφών στην Ευρώπη ξεπερνά τα 5 δισ

Μεταξύ 4 -5 δισ. ευρώ αναμένεται να κυμανθεί το κόστος των φυσικών καταστροφών που συνέβησαν πρόσφατα στα γερμανικά κρατίδια της Βόρειας Βεστφαλίας και Ρηνανίας Παλατινάτου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Γερμανίας (GDV).

Την περασμένη εβδομάδα τα συμβάντα των φυσικών καταστροφών έπληξαν μέρη της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Ελβετίας, ωστόσο η Γερμανία επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το εύρος των ζημιών θα κυμανθεί από 2,5 μέχρι και 5 δισεκατομμύρια στην Ευρώπη, ωστόσο ο λογαριασμός θα ανέβει καθώς δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί όλες οι ζημιές.

Σήμερα η GDV περιέγραψε τον τυφώνα “Bernd” ως ένα από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες των τελευταίων ετών, προειδοποιώντας πως οι καταστροφές είναι πιθανόν να είναι πολύ περισσότερες από όσες καταγράφηκαν τον Αύγουστο του 2002, οδηγώντας το ύψος των ασφαλισμένων ζημιών στα 4,65 δισεκατομμύρια. Ωστόσο η Ένωση τονίζει ότι το 54% των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές δεν ήταν ασφαλισμένο.

Αναφερόμενος στις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας ο γενικός διευθυντής της Ένωσης τόνισε ότι μέχρι στιγμής οι ασφαλισμένες ζημιές καθορίζονται στα 4-5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο ποσό αυτό η GDV δεν έχει μετρήσει τις ζημιές που συνέβησαν στη Σαξονία και τη Βαυαρία, συνεπώς ο τελικός λογαριασμός των ασφαλισμένων ζημιών για τη Γερμανία θα είναι υψηλότερος.

Οι νέες εκτιμήσεις της GDV θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα καθώς οι εκτιμητές ζημιών θα ολοκληρώνουν το έργο τους.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της ICEYE πάνω από 43.400 κτίρια σε όλη την Ευρώπη υπέστησαν σοβαρές ζημιές

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές της Berenberg ανέφεραν πρόσφατα ότι το κόστος των φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη για τους αντασφαλιστές εκτιμάται στα 3 δισεκατομμύρια, ενώ η ΑΟΝ έκανε λόγο για κόστος δισεκατομμυρίων για την αγορά αντασφάλισης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr