NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Μάριος Τσάκας: Δώσαμε το σήμα της εκκίνησης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της ΔΕΔΑ

Μάριος Τσάκας: Δώσαμε το σήμα της εκκίνησης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της ΔΕΔΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τα «έργα πνοής» που χτίζουν την ενεργειακή Ελλάδα του 2030, αναλύοντας τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη ενός αναπτυξιακού προγράμματος που αφορά σε 34 πόλεις της χώρας, με επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Κύριε Τσάκα, είστε ένας άνθρωπος που έχετε θητεύσει σε σημαντικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Τι έχετε αποκομίσει από αυτή την εμπειρία;

Θα έλεγα ότι ανήκω στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο έχω υπηρετήσει με μεγάλη αγάπη για πολλά χρόνια. Ο δημόσιος τομέας, όμως, σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις πραγματικά χρήσιμος για τους συμπολίτες σου. Να προσφέρεις για το σήμερα και το αύριο. Να επιχειρείς στα μεγάλα έργα πνοής. Προσπαθούμε και εδώ στη ΔΕΔΑ (μια εταιρεία που κινείται μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) να επιτύχουμε αυτόν τον συνδυασμό, δηλαδή την ευελιξία και την τόλμη του ιδιωτικού τομέα με τη μεγάλη εικόνα του δημοσίου.

Στη ΔΕΔΑ βρίσκεστε εδώ και δυο χρόνια. Από το «τέλμα», οδηγήσατε την εταιρεία σε μια σχεδιαστική εγρήγορση και υλοποίηση έργων που ξεπερνά κάθε φαντασία. Τι άλλαξε;

Δώσαμε το σήμα της εκκίνησης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της ΔΕΔΑ που θα φέρουν το φυσικό αέριο σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Φύγαμε από τη θεωρία και περάσαμε στη πράξη. Ξεκινώντας από την ευαίσθητη Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επεκτεινόμαστε σε όλη την Ελλάδα με έργα πνοής που χτίζουν την ενεργειακή Ελλάδα του 2030.

Παράθεση - epixeiro.gr

Προσπαθούμε να επιτύχουμε αυτόν τον συνδυασμό, δηλαδή την ευελιξία και την τόλμη του ιδιωτικού τομέα με τη μεγάλη εικόνα του δημοσίου

Πείτε μας για την πρόσφατη πάρα πολύ επιτυχημένη εκδήλωση της ΔΕΔΑ στη Ξάνθη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για εμάς στη ΔΕΔΑ, αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή. Είχε συμβολική αξία, καθώς αποτέλεσε το επιστέγασμα των προσπαθειών που κάναμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ώστε τα έργα, τα οποία παρέμεναν σε στασιμότητα από το 2017 και κινδύνευαν με απένταξη από το ΕΣΠΑ, να μπουν σε τροχιά υλοποίησης. Ταυτόχρονα, όμως, είχε και τεράστια ουσιαστική αξία για χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, αυτή την οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας που θα μας οδηγήσει στη νέα ενεργειακή εποχή. Η παρουσία του Πρωθυπουργού ήταν τεράστια τιμή για την εταιρεία μας και εμένα προσωπικά.

Μιλήστε μας για τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη αυτού του αναπτυξιακού προγράμματος της ΔΕΔΑ.

Έχοντας ως αφετηρία την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της ΔΕΔΑ θα υλοποιηθούν σε συνολικά 34 πόλεις της χώρας, με επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ έως το 2025 και μισού δισ. ευρώ έως το 2036.

Πρόκειται για επενδύσεις που έχουν ξεχωριστή σημασία, καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιφέρειας με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

deda_ktirio.jpg?mtime=20210721192912#asset:285002

Είχατε μιλήσει, σε μια πρόσφατη συνέντευξή σας, για τις μικρές καθημερινές ιστορίες επιτυχίας. Μιλήστε μας λίγο για αυτή την άποψη σας.

Ναι, πιστεύω βαθιά ότι κάθε μέρα πρέπει να επιτυγχάνεις κάτι, να βάζεις ένα λιθαράκι. “Carpe diem” έλεγαν οι Λατίνοι. Πάνω σε κάθε μικρό σκαλοπάτι χτίζεται ένα μονοπάτι έργου και ουσιαστικής προσφοράς. Κάθε μέρα οι συνεργάτες μου και εγώ συζητάμε για το τι πετύχαμε μικρό ή μεγάλο. Δεν αφήνουμε καμία μέρα αναξιοποίητη.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον Μάριο Τσάκα;

Βήμα, βήμα. Το θέμα δεν είναι το εγώ, αλλά το εμείς. Έχουμε όλοι μας ευθύνη για την ανάκαμψη της χώρας μετά την οικονομική και υγειονομική κρίση. Οφείλουμε να διαθέσουμε τους εαυτούς μας στην πατρίδα και στα παιδιά μας.

Ο Βασίλης Τοκάκης υπήρξε επιστήθιος φίλος σας και ένας άνθρωπος πολυτάλαντος και παραγωγικός. Η απώλεια του υπήρξε πλήγμα για μια γενιά. Θα μας πείτε λίγα λόγια για τον Βασίλη;

Ο Βασίλης υπήρξε κομμάτι της ζωής μου. Έφυγε, αλλά θα είναι πάντα εδώ. Αδελφικός φίλος, εξαιρετικός επαγγελματίας, αφοσιωμένος οικογενειάρχης, ένα πρότυπο ήθους και αγώνα. Το απέδειξε ως την τελευταία του στιγμή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr