NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Ντουμπάι δημιουργεί «ψεύτικη βροχή» για να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες

Το Ντουμπάι δημιουργεί «ψεύτικη βροχή» για να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες

Το Ντουμπάι δημιούργησε με επιτυχία τη δική του «ψεύτικη» βροχή, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν πολύ μικρή βροχόπτωση και συχνά βλέπουν θερμοκρασίες έως και 50 ° C, οπότε η χώρα της Μέσης Ανατολής έχει στραφεί στην τεχνολογία για να την βοηθήσει σε αυτό.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι τα ΗΑΕ χρηματοδότησαν ένα έργο το οποίο θα χρησιμοποιούσε drone για να μπορεί να ελέγξει τον καιρό. Και από πρόσφατες φωτογραφίες, αυτό φαίνεται πως λειτούργησε.

Η χώρα πλήρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια για εννέα διαφορετικά έργα βελτίωσης της βροχής, μέρος των οποίων δόθηκε στο Πανεπιστήμιο του Reading, που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία των drone που ελέγχουν τον καιρό.

Όσον αφορά το πώς λειτουργούν τα drone, αυτά φορτίζουν σύννεφα με ηλεκτρικό φορτίο το οποίο στη συνέχεια φορτίζει τα σταγονίδια στα σύννεφα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό το φορτίο καθιστά τα σταγονίδια πιο πιθανό να πέσουν ως βροχή.

Ο Keri Nicoll, ένας από τους βασικούς ερευνητές του έργου, εξήγησε: «Αυτό που προσπαθούμε είναι να κάνουμε τα σταγονίδια μέσα στα σύννεφα αρκετά μεγάλα έτσι ώστε όταν πέσουν έξω από το σύννεφο, να επιβιώσουν μέχρι την επιφάνεια».

Αυτή η τεχνική προτιμάται από τα περισσότερα μέρη καθώς δεν περιλαμβάνει τη χρήση χημικών.

Το Ντουμπάι ήταν πρώτο στη λίστα για να δοκιμαστούν τα drone, δημιουργώντας με επιτυχία έντονη βροχόπτωση στην πόλη. Άλλες περιοχές των ΗΑΕ ανέφεραν επίσης βροχοπτώσεις την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr