NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Elon Musk: Είναι εφικτό να παράγουμε εξαιρετικά ασφαλή πυρηνική ενέργεια

Elon Musk: Είναι εφικτό να παράγουμε εξαιρετικά ασφαλή πυρηνική ενέργεια

Οι πυρηνικοί σταθμοί συχνά αντιμετωπίζουν έντονη αντίθεση από το κοινό για τους διάφορους κινδύνους που συνδέονται με τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας.

Οι υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας, ωστόσο, την αποκαλούν μια πιο πράσινη πηγή ενέργειας για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι το γεγονός ότι δεν παράγει αέρια θερμοκηπίου. Ο Elon Musk, ο αυτοαποκαλούμενος Technoking της Tesla, φαίνεται να συμφωνεί με αυτήν την άποψη.

Μιλώντας στο The B-Word Conference, μια πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση του Bitcoin, ο Musk πρότεινε τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, ώστε να γίνουν τα κρυπτονομίσματα πιο βιώσιμα. Ο Musk είναι γνωστό ότι είναι ανοικτός στην αποδοχή κρυπτονομισμάτων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του, αναφέροντας παράλληλα και την αυξημένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά την επεξεργασία των σχετικών συναλλαγών.

Ο Musk επέμεινε ότι μιλούσε για πυρηνική σχάση και όχι για σύντηξη, και μάλιστα φαίνεται να αγνοεί την ιδέα της πυρηνικής σύντηξης, ισχυριζόμενος ότι δεν χρειάζεται.

Η πυρηνική σύντηξη είναι η διαδικασία κατά την οποία τα άτομα μικρότερων στοιχείων όπως το υδρογόνο υπόκεινται σε σύντηξη για την απελευθέρωση ενέργειας. Εντούτοις, η τεχνολογία θεωρείται εμπορικά μη βιώσιμη.

Αντιστρόφως, η διαδικασία πυρηνικής σχάσης περιλαμβάνει τη διάσπαση βαρέων ατόμων όπως το ουράνιο, που απελευθερώνει υψηλές ποσότητες ενέργειας καθώς και περισσότερα νετρόνια που δημιουργούν μια αλυσιδωτή αντίδραση για την παραγωγή περισσότερης ενέργειας.

Η διαδικασία είναι εμπορικά βιώσιμη σε μεγάλες κλίμακες και έχει χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα για την παραγωγή ενέργειας. Ωστόσο, οι διαρροές ακτινοβολίας σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας μαζί με τα απόβλητα που παράγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχάσης έχουν οδηγήσει σε αντιθέσεις στην χρήση αυτής της μεθόδου.

«Νομίζω ότι οι σύγχρονοι πυρηνικοί σταθμοί είναι ασφαλείς, σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο Musk. «Πιστεύω πραγματικά ότι είναι δυνατόν να παράγουμε πολύ, εξαιρετικά ασφαλή πυρηνική [ενέργεια]». Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr