NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γαλλία βάζει τέλος στη βάρβαρη μαζική σφαγή αρσενικών νεοσσών κοτόπουλων

Η Γαλλία βάζει τέλος στη βάρβαρη μαζική σφαγή αρσενικών νεοσσών κοτόπουλων

Η Γαλλία θα απαγορεύσει από τον επόμενο χρόνο τη θανάτωση αρσενικών νεοσσών κοτόπουλων μέσω σύνθλιψης ή αερίου, μια πρακτική που καταγγέλλεται ως βάρβαρη, και θα πιέσει για την υιοθέτηση παρόμοιων μέτρων και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε η υπουργός Γεωργίας την Κυριακή.

Κάθε χρόνο, 50 εκατομμύρια αρσενικοί νεοσσοί θανατώνονται με αυτόν τον τρόπο, τόνισε η Julien Denormandie σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Le Parisien. Μόνο τα θηλυκά διατηρούνται ζωντανά.

«Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, μαζί με τη Γερμανία, που τερματίζει [αυτήν την πρακτική]», πρόσθεσε η Denormandie.

Οι δύο χώρες θα προσπαθήσουν να πείσουν τους εταίρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύσουν την πρακτική, στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας της ΕΕ τη Δευτέρα, σημείωσε η ίδια.

Από το 2022, οι κτηνοτρόφοι στη Γαλλία θα πρέπει αντ' αυτού να εξοπλιστούν με μηχανήματα για να ανιχνεύουν το φύλο των νεοσσών πριν εκκολαφθούν.

«Η δυναμική είναι σε εξέλιξη και, λαμβάνοντας υπόψη τις παραγγελίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, τα μηχανήματα θα εγκατασταθούν στα δύο τρίτα της παραγωγής στη Γαλλία μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022» σύμφωνα με την Υπουργό.

Το μέτρο αναμένεται να οδηγήσει σε επιπλέον κόστος 1 σεντ ανά κουτί με έξι αυγά, είπε. Για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να αγοράσουν τον εξοπλισμό, η Γαλλία θα χορηγήσει επιδοτήσεις συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr