NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Εγκαίνια της υποδομής Υβριδικής Μοριακής Απεικόνισης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ

Εγκαίνια της υποδομής Υβριδικής Μοριακής Απεικόνισης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγ. Αθανάσιος Κυριαζής παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της υποδομής Υβριδικής Μοριακής Απεικόνισης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στις 23 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Κυριαζής, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η παρούσα υποδομή είναι ένα ακόμη επίτευγμα που επιβεβαιώνει το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΙΤΕ, γεγονός που το θέτει στην πρωτοπορία της Έρευνας. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην αξία της εξατομικευμένης ιατρικής, ο αντίκτυπος της οποίας θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για την κοινωνία, το εθνικό οικοσύστημα της βιοϊατρικής έρευνας και την εθνική οικονομία.

Εστίασε, επίσης, στη συμβολή της ΓΓΕΚ στον τομέα αυτό, μέσω της χρηματοδότησης από το εθνικό ΠΔΕ, εμβληματικών δράσεων, στοχευμένων σε ιδιαίτερες κοινωνικές ανάγκες, έτσι ώστε τα αποτελέσματα της ερευνητικής δραστηριότητας να διαχέονται σε όλη την κοινωνία. Όπως ανέφερε, μεταξύ αυτών των εμβληματικών δράσεων, συγκαταλέγονται δράσεις που αφορούν και την ιατρική ακριβείας (στην ογκολογία, στις γενετικές καρδιαγγειακές παθήσεις και στην πρόληψη του νεανικού αιφνίδιου θανάτου, καθώς και στις γενετικές νευροεκφυλιστικές παθήσεις).

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η ΓΓΕΚ συμβάλλει ήδη ενεργά, κυρίως μέσω της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας για τη νέα ΠΠ 2021-2027, στον Τομέα «Υγεία – Φάρμακα», ο οποίος αποτελεί έναν από του οκτώ βασικούς τομείς της εν λόγω Στρατηγικής. Πρόσθεσε ακόμη ότι στον τομέα της Έξυπνης υγείας, της ιατρικής ακριβείας, καθώς και στις αναδυόμενες τεχνολογίες στον τομέα της Υγείας και του Φαρμάκου υπάρχουν 116 ενταγμένα έργα με 79,8 εκατομμύρια € προϋπολογισμό και 69,2 εκατομμύρια € Δημόσια Δαπάνη.

Ο κ. Κυριαζής, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-27, το νέο Πρόγραμμα Horizon Europe και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ορισμένα μόνο από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες για επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία. Τέλος, συνεχάρη τόσο τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, Καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη, όσο και όλα τα στελέχη του Ινστιτούτου Πληροφορικής για το πρωτοποριακό τους έργο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr