NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Αποχωρεί η Mapfre από την Ελλάδα, την Mapfre Assistencia εξαγοράζει η Hellas Direct

Αποχωρεί η Mapfre από την Ελλάδα, την Mapfre Assistencia εξαγοράζει η Hellas Direct

Στην Hellas Direct μέσω της Rescue Line Auto Services Ltd με έδρα την Κύπρο πάει το υποκατάστημα Ελλάδος Mapfre Assistencia της Ισπανικής Mapfre SA, η οποία αποχωρεί από την Ελλάδα στοχεύοντας τις μεγάλες αγορές.

Η Mapfre SA στην οποία ανήκουν η Mapfre Espana, η Mapfre Life, η Mapfre RE, η Mapfre International, η Mapfre Assistencia και λοιπές άλλες μικρές εταιρείες έχει παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια όπου παρέχει υπηρεσίες σε 1,5 εκατ. περίπου ασφαλισμένους, κάνοντας διαχείριση σε πάνω από 250.000 περιστατικά.

Mapfre SA: Στοχεύει στην βελτίωση Φερεγγυότητας ΙΙ εφαρμόζοντας σχέδια ενοποίησης

Στα τέλη του 2020 η (αντ)ασφαλιστική Mapfre ο δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ βρέθηκε στο 183,5%, ωστόσο η εταιρεία έχει πάρει την έγκριση από την Ισπανική Εποπτική Αρχή για να κάνει χρήση εσωτερικού μοντέλου στον υπολογισμό του Solvency II, εργαλείο που θα την βοηθήσει να ανεβάσει τον δείκτη φερεγγυότητας της στο 190%. Στην ενίσχυση του δείκτη κατά πέντε περίπου ποσοστιαίες μονάδες θα συμβάλλει και η αποχώρηση της Bankia από τον ισολογισμό του Ομίλου Mapfre, φτάνοντας τον δείκτη πλησίον του 200%.

Προκειμένου ο δείκτης να φτάσει στο 225% που αποτελεί και στόχο του Ομίλου, η Mapfre ξεκινά να εφαρμόζει σχέδια ενοποίησης, στοχεύοντας αποκλειστικά σε στρατηγικές αγορές όπως είναι η Ισπανία, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ και το Μεξικό. Περαιτέρω ο Όμιλος στοχεύει στην ενίσχυση των εσόδων από τα ψηφιακά κανάλια πώλησης όπου το 2020 σημείωσε αύξηση εσόδων 10,8% αλλά και μέσω επενδύσεων σε διαφοροποιημένες κατηγορίες κεφαλαίων

Τα συνολικά έσοδα της Mapfre το 2020 σημείωσαν πτώση 10,7% σε σχέση με το 2019, ενώ τα συνολικά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 25,42 δισεκατομμύρια ευρώ από 20,48 δισεκατομμύρια το 2019, σημειώνοντας πτώση 11,1% σε σχέση με το 2019. Η Mapfre, ερμηνεύοντας την πτώση, επικαλέστηκε τον αντίκτυπο που προκάλεσε η πανδημία. Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα έκλεισε 94,8%. Και τα συνολικά περιουσιακά της στοιχεία στα 69,15 δισεκατομμύρια.

Διαδικασία εκκαθάρισης στην Ελλάδα

Η διαδικασία εκκαθάρισης της Mapfre Assistance και η μεταφορά των ασφαλιστηρίων συμβολαίων απαιτεί περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί και να περάσει η Ασφαλιστική Βοηθείας στην Eurosos Assistance. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Eurosos Assistance θα ανήκει 100% στην Hellas Direct.

Η Mapfre Asistencia διαθέτει εκτενές δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Παρέχει υπηρεσίες μέσα από 200.000 σημεία εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Δεύτερη εξαγορά για την Hellas Direct, οι κινήσεις για τη βελτίωση της Φερεγγυότητας ΙΙ

Η Mapfre Assistencia είναι η δεύτερη εξαγορά που ολοκληρώνει η εταιρία στον κλάδο τα τελευταία 3 χρόνια, μετά την εξαγορά της Rescue Line, εταιρεία Οδικής Βοήθειας στην Κύπρο, το 2019. Πρόσφατα ανακοίνωσε και τη συμμετοχή της ως επενδυτή στην κυπριακή start-up εταιρία Wire FS.

Πρόσφατα, στην Hellas Direct (Hellas Direct Insurance Limited ) εισήλθε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με υποχρεωτικά μετατρέψιμη δανειακή σύμβαση ύψους 10 εκατ. ευρώ. H είσοδος της EBRD έρχεται υπό την μορφή της υποχρεωτικότητας του μετατρέψιμου χρέους για την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων Tier I κατά την Οδηγία της Solvency II της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης στις 8 Ιουλίου 2021 η Hellas Direct πήρε 15 εκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Σημειώνεται η Hellas Direct έχει λάβει την έγκριση από την Κυπριακή εποπτική Αρχή καθώς η εταιρεία είναι ΕΠΥ και λειτουργεί στην Ελλάδα με μορφή υποκαταστήματος, συνεπώς η ΤτΕ δεν έχει συμμετοχή στις αποφάσεις αυτές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr