NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Μετά τον κορονοϊό, η BioNTech στοχεύει στην ανάπτυξη εμβολίου κατά της ελονοσίας

Μετά τον κορονοϊό, η BioNTech στοχεύει στην ανάπτυξη εμβολίου κατά της ελονοσίας

Η BioNTech θέλει να αξιοποιήσει την επιτυχία της στην αντιμετώπιση του COVID-19, αναπτύσσοντας το πρώτο εμβόλιο για την ελονοσία με βάση την τεχνολογία mRNA, καθώς στοχεύει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές μέχρι το τέλος του 2022, σε μια προσπάθεια εξάλειψης της ασθένειας που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Η εταιρεία, η οποία ανέπτυξε ένα εμβόλιο COVID-19 με τον συνεργάτη της Pfizer σε δέκα μήνες, δήλωσε ότι διερευνά, επίσης, την παραγωγή εμβολίων στην Αφρική, ως μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας στην ήπειρο.

«Η απάντηση στην πανδημία έδειξε ότι η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή των ανθρώπων όταν όλοι οι βασικοί ενδιαφερόμενοι συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, Ugur Sahin.

Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εργάζονται εδώ και δεκαετίες για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για την πρόληψη της ελονοσίας που προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο και σκοτώνει περισσότερα από 400.000 άτομα - τα περισσότερα από αυτά μωρά και μικρά παιδιά στα φτωχότερα μέρη της Αφρικής.

Η ελονοσία είναι μια σύνθετη λοίμωξη που προκαλείται από ένα παράσιτο το οποίο αποφεύγει την αναγνώριση από το ανοσοποιητικό σύστημα, σημείωσε ο Sahin, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο που θα κάνει το παράσιτο ορατό από την αρχή.

Το πρώτο και μοναδικό εμβόλιο ελονοσίας στον κόσμο, το Mosquirix, αναπτύχθηκε από την GlaxoSmithKline μετά από πολλά χρόνια κλινικών δοκιμών σε αρκετές αφρικανικές χώρες, αλλά είναι μόνο κατά περίπου 30% αποτελεσματικό.

Η εταιρεία αναζητά επίσης κατάλληλους τόπους παραγωγής εμβολίων mRNA στην Αφρική, είτε με συνεργάτες είτε μόνη της, και θα λάβει υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και άλλους οργανισμούς.

Η BioNTech σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή για να δοκιμάσει ένα υποψήφιο εμβόλιο για τη φυματίωση το 2022, ενώ συνεργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίων κατά εννέα διαφορετικών μολυσματικών ασθενειών καθώς και για τον καρκίνο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr