NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ηλιακή εγκατάσταση αφαλάτωσης θα παρέχει πόσιμο νερό σε 400.000 Κενυάτες

Ηλιακή εγκατάσταση αφαλάτωσης θα παρέχει πόσιμο νερό σε 400.000 Κενυάτες

Η μετατροπή του θαλασσινού νερού σε πόσιμο είναι συνήθως μια δαπανηρή και ρυπογόνος διαδικασία. Τώρα, η Climate Fund Managers και η Solar Water Solutions λένε πως έχουν μια επαναστατική λύση με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Οι δύο πλευρές συνεργάζονται για την εγκατάσταση έως 200 μονάδων αφαλάτωσης στην κομητεία Kitui της Κένυας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του έργου είναι να παρέχει καθαρό νερό σε 400.000 Κενυάτες έως το 2023. Η συνολική χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια δολάρια.

Συνήθως, η αφαλάτωση απαιτεί πολύ ηλεκτρισμό για να διατηρείται το νερό σε σταθερή πίεση. Αυτή η τεχνική με ηλιακή ενέργεια, ωστόσο, λειτουργεί χωρίς σύνδεση σε δίκτυο - δεν απαιτείται καμία μπαταρία ή χημικά.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Antti Pohjola, Διευθύνων Σύμβουλος της Solar Water Solutions, εξήγησε: «αυτό το έργο σηματοδοτεί ένα σημαντικό επίτευγμα. Δεν θα συνέβαινε χωρίς τα τέσσερα βασικά στοιχεία: μια βιώσιμη τεχνολογία που μειώνει το κόστος του καθαρού νερού, την πρόσβαση στη χρηματοδότηση με έναν κορυφαίο θεσμικό επενδυτή, τοπικούς εταίρους και ένα επιχειρηματικό μοντέλο».

Οι ίδιοι οι σταθμοί μπορεί να μην είναι οπτικά εντυπωσιακοί, αλλά αποτελούν την ιδανική λύση για απομακρυσμένες περιοχές. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η παραγωγική ικανότητα κυμαίνεται μεταξύ 3500 L / h έως 7000 L / h. Από υφάλμυρες πηγές νερού, η παραγωγική ικανότητα είναι έως 10.000 λίτρα ανά ώρα.

Αυτές οι λύσεις προσφέρουν ελπίδα στους Κενυάτες που υποφέρουν λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών ξηρασιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr