NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τεράστια «κενά αέρος» στα αεροπορικά ταξίδια

Τεράστια «κενά αέρος» στα αεροπορικά ταξίδια

Στο 20% τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια σε σχέση με το 2019, κίνδυνος να χαθεί μία ακόμα τουριστική σεζόν, προειδοποιεί η ΙΑΤA.

Πτώση 60,1% κατέγραψε συνολικά η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια στον κόσμο τον Ιούνιο του 2021 συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2019. Υπήρξε μία βελτίωση από το Μάιο του 2021 προς τον Ιούνιο, ωστόσο ήταν μόλις 2,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ , συγκρινόμενα πάντα με τα στοιχεία αεροπορικής κίνησης των αντίστοιχων μηνών του 2019.

Οι προσδοκίες για ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης αυξάνονται ολοένα, αναφέρει η ΙΑΤΑ, ωστόσο πολλές κυβερνήσεις δεν ευθυγραμμίζονται με τα δεδομένα της επιστήμης για να αποκαταστήσουν τις βασικές ελευθερίες μετακίνησης των πολιτών… και παρά την αύξηση του εμβολιασμένου πληθυσμού, είναι πολύ κοντά ο κίνδυνος να χαθεί μία ακόμα τουριστική σεζόν στις διατλαντικές αγορές.

Η συνολική ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια στον κόσμο τον Ιουνίου του 2021 ήταν μειωμένη 80,9% συγκρινόμενη με τα καταγεγραμμένα στοιχεία του Ιουνίου 2019 και ελαφρώς βελτιωμένα έναντι του Μαΐου που η πτώση έκλεισε στο 85,4% συγκριτικά με το 2019. Στην αύξηση της ζήτησης συνέτειναν όλες οι γεωγραφικές περιοχές πλην της Ασίας και Ειρηνικού.

Σε εγχώριο επίπεδο η ζήτηση μειώθηκε 22,4% τον Ιούνιο του 2021 συγκρινόμενη με τα προ κρίσης επίπεδα, ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με τον Μάιο 2021 (πτώση 23,7%). Μεικτά ήταν τα πρόσημα στις εγχώριες αγορές με τη Ρωσία να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη και την Κίνα να στέκεται στον αντίποδα.

Προς την σωστή κατεύθυνση βλέπει η ΙΑΤΑ να είναι οι κινήσεις, ειδικά για την αεροπορική κίνηση σε κάποιες εγχώριες αγορές, ωστόσο διευκρινίζει ότι τα επίπεδα των διεθνών πτήσεων δεν βρίσκονται καθόλου κοντά στα επίπεδα που θα χρειάζονταν. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας υψηλής τουριστικής ζήτησης, ωστόσο οι αεροπορικές φορτώνουν στο 20% του 2019.

Η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια στον κόσμο τον Ιούνιο και το Μάιο

Στα ίδια επίπεδα με αυτά του Μαΐου 2021 κινήθηκαν οι αεροπορικές στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού τον Ιούνιο 2021. Τον Ιούνιο η πτώση ήταν 94,6% ενώ τον Μάιο 94,5%. Η περιοχή σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες για ένδεκα συνεχόμενους μήνες.

Σε αρνητικό έδαφος και οι Ευρωπαίοι αερομεταφορείς, όπου η πτώση τον Ιούνιο άγγιξε το 77,4% σε σχέση με το 2019. Τον Μάιο η πτώση έφτασε στο 85,5%.

Οι αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής σημείωσαν πτώση ζήτησης 79,4% τον Ιούνιο ελαφρώς βελτιωμένη από τα επίπεδα του Μαΐου που η πτώση έφτασε στο 81,3%. Στη Βόρεια Αμερική τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, με την πτώση να βρίσκεται στο 69,6% και να σημειώνει έναντι του Μαΐου βελτίωση 5,8%. Στην Λατινική Αμερική η πτώση 69,4% τον Ιούνιο με βελτίωση 6,7% σε σχέση με τον Μάιο 2021. Για τους αερομεταφορείς της Αφρικής η εικόνα παραμένει σχεδόν ίδια με αυτήν της Λατινικής Αμερικής και της Βόρειας Αμερικής, η πτώση έφτασε στο 68,2% τον Ιούνιο ενώ τον Μάιο 71,5%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr