NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κορονοϊός: Το Ισραήλ ξεκινά την τρίτη δόση του εμβολίου - Οι επιλέξιμοι

Κορονοϊός: Το Ισραήλ ξεκινά την τρίτη δόση του εμβολίου - Οι επιλέξιμοι
30_07_2021 | 11:39 30_07_2021 | 11:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Το Ισραήλ θα προσφέρει μια τρίτη δόση εμβολίου Covid σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett.

Όσοι έλαβαν τη δεύτερη δόση πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες θα είναι επιλέξιμοι για ενισχυτική δόση Pfizer από την Κυριακή, τόνισε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της χώρας, Isaac Herzog, ο οποίος κλείνει τα 61 του τον Σεπτέμβριο, θα είναι ο πρώτος που θα λάβει την ενισχυτική δόση την Παρασκευή.

Αυτό έρχεται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων στο Ισραήλ και ανησυχίας σε πολλές χώρες σχετικά με την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη δέλτα.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει μείωση της ανοσίας του σώματος με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Bennett σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Ο στόχος της συμπληρωματικής δόσης είναι να την ενισχύσει ξανά, και έτσι να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες μόλυνσης και σοβαρής ασθένειας».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι 2.000 άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είχαν ήδη λάβει μια τρίτη δόση χωρίς σοβαρές παρενέργειες.

Τον περασμένο μήνα, οι ισραηλινές αρχές επανέφεραν την απαίτηση για μάσκες σε εσωτερικούς χώρους εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr