NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

To Hράκλειο η φιλικότερη πόλη - Αδελφοποίηση με το φανταστικό «νησί του Σόντορ»

To Hράκλειο η φιλικότερη πόλη - Αδελφοποίηση με το φανταστικό «νησί του Σόντορ»
Φωτογραφία: Xara Kreta
30_07_2021 | 11:52 30_07_2021 | 11:53
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία, Επιχειρηματικά Νέα

​Ο Τόμας το Τρενάκι (Thomas & Friends), η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά για παιδιά, που διδάσκει τη σημασία της φιλίας, ανακοινώνει σήμερα ότι το Ηράκλειο Κρήτης θα «αδελφοποιηθεί» με το νησί του Σόντορ, το φανταστικό σπίτι του Τόμας, αφού αναδείχθηκε η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας, σύμφωνα με τον νέο «Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι».

Σήμερα, 30 Ιουλίου, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας, ανακοινώνεται ο «Δείκτης Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι» που αποτελεί την κορύφωση μιας εμπεριστατωμένης μελέτης/έρευνας στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες από ολόκληρη τη χώρα. Η μελέτη αυτή κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα των κατοίκων τους, θέτοντάς τους ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους. Η πρωτεύουσα της Κρήτης κέρδισε την πρώτη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τα Ιωάννινα, ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σημείωσαν επίσης υψηλή βαθμολογία, καταλαμβάνοντας την τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, βάσει του «Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι».

Με τον αιδεσιμότατο Ουίλμπερτ Όντρι ως δημιουργό του, το νησί του Σόντορ υπήρξε το βασικό σκηνικό όπου εκτυλίσσονταν οι ιστορίες του Τόμας, οι οποίες βασίζονται στη φιλία και την ομαδική εργασία και έχουν λατρευτεί από γενιές και γενιές, για περισσότερα από 75 χρόνια.

Το Ηράκλειο κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση, σημειώνοντας σταθερά υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η παροχή φροντίδας σε κάποιον φίλο που χρειάζεται βοήθεια και τα θετικά σχόλια για κάποιον άλλον ώστε να αποκτήσει μια θέση εργασίας. Το Ηράκλειο είναι επίσης το κατάλληλο μέρος για να ακούσει κάποιος έναν καλό λόγο, μια κολακεία, ένα κομπλιμέντο με το 58% των κατοίκων να κάνει συχνά φιλοφρονήσεις.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων είναι εκείνοι που δίνουν συμβουλές στους φίλους τους όταν το χρειάζονται και τους ενθαρρύνουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Έδειξαν τη μεγαλύτερη προθυμία να μεταβούν στο πιο μακρινό μέρος, ώστε να βοηθήσουν έναν φίλο που το είχε ανάγκη, ταξιδεύοντας, για παράδειγμα, πάνω από 107 χιλιόμετρα προκειμένου να βοηθήσουν έναν φίλο με ξεφούσκωτο λάστιχο – απόσταση κατά 12 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από τον μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον «Δείκτη Φιλίας», οι κάτοικοι της Αθήνας θα παρέμβαιναν, προκειμένου να αποφύγει ένας φίλος τους μια δυσάρεστη κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι της Λάρισας θα άλλαζαν το πρόγραμμά τους, ώστε να εξυπηρετήσουν έναν φίλο, ανιδιοτελώς. Η νέα έρευνα δείχνει ακόμα ότι στην Πάτρα οι φίλοι μιλούν πιο άνετα μεταξύ τους για τα συναισθήματά τους.

Η Δανάη Αγαδάκου, Ass. Marketing Manager της Mattel δήλωσε: «Το δώρο της φιλίας είναι πραγματικά υπέροχο και ο Τόμας το Τρενάκι πρεσβεύει αυτές τις αξίες, που γιορτάζουμε περήφανα εδώ και 75 χρόνια.. Επομένως, θα θέλαμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Ηράκλειο που αναδείχθηκε ως η πιο φιλική πόλη, σύμφωνα με τον Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να «αδελφοποιήσουμε» επίσημα την πόλη του Ηρακλείου με το νησί του Σόντορ, το σπίτι του Τόμας, σε αναγνώριση των απίστευτων επιπέδων φιλίας που συναντά κανείς εκεί».

Η έρευνα του Δείκτη Φιλίας έχει διεξαχθεί παγκοσμίως. Σήμερα στην κατάταξη μεταξύ των πιο φιλικών πόλεων συμπεριλαμβάνονται η Οξφόρδη ( Ηνωμένο Βασίλειο) , το Σύδνεϋ (Αυστραλία), το Ώκλαντ ( Νέα Ζηλανδία), η Νάπολη (Ιταλία), η Σμύρνη (Τουρκία) και η Κιέλτσε (Πολωνία) .

Το Ηράκλειο και η Κρήτη έρχεται να προστεθεί σε αυτά τα έξι πιο φιλικά μέρη που σκαρφάλωσαν στην κορυφή του «Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι» σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας έτσι την τιμή να «αδελφοποιηθεί» με το νησί του Σόντορ.

ΟΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΦΙΛΙΑΣ

  1. Ηράκλειο – 28,0
  2. Ιωάννινα – 27,9
  3. Αθήνα – 26,8
  4. Θεσσαλονίκη – 26,7
  5. Λάρισα – 26,6
  6. Πάτρα – 25,6
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr