NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η pop star Shakira αντιμέτωπη με κατηγορίες για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Η pop star Shakira αντιμέτωπη με κατηγορίες για φοροδιαφυγή στην Ισπανία
Φωτογραφία: Shakira111

Η κολομβιανή pop star Shakira μπορεί να βρεθεί ενώπιων δικαστηρίου, για φερόμενη φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Ισπανία.

Υπάρχουν «επαρκή αποδεικτικά στοιχεία» για διεξαγωγή δίκης σχετικά με τη φερόμενη φοροδιαφυγή της Shakira για τα έτη 2012, 2013 και 2014, αναφέρεται σε σχετική απόφαση, την οποία επικαλείται το CNN.

Ο δικαστής Marco Jesus Juberias έγραψε ότι η Shakira έζησε περισσότερες από 200 ημέρες στην Ισπανία σε κάθε ένα από αυτά τα τρία χρόνια, καθιστώντας την υπόχρεη να πληρώσει φόρους στη χώρα.

Ο Juberias είπε ότι από την μέχρι τώρα έρευνα, η φορολογική υπηρεσία της Ισπανίας και οι δικηγόροι της Shakira έχουν διαφωνήσει για την έννοια της «κύριας κατοικίας».

Ισπανικά μέσα ανέφεραν ότι η ομάδα της Shakira υποστήριξε ότι η κύρια κατοικία της ήταν στις Μπαχάμες. Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι έχει ένα σπίτι στην περιοχή της Βαρκελώνης, με τον μακροχρόνιο σύντροφό της, τον αμυντικό της Barcelona Gerard Pique, με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

Ο δικαστής έγραψε ότι η Shakira και ένας οικονομικός σύμβουλος χρησιμοποίησαν μια σειρά εταιρειών σε off-shore φορολογικούς παραδείσους για να προσπαθήσουν να κρύψουν τις πηγές του εισοδήματός της εκείνα τα χρόνια.

Αντιδρώντας στην απόφαση, οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας δήλωσαν στο CNN την Πέμπτη: «Αυτό είναι ένα αναμενόμενο βήμα σε αυτήν τη διαδικασία. Η νομική ομάδα διατηρεί την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της με τη Δικαιοσύνη και δεν θα προσφέρει περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το ζήτημα.»

Η απόφαση είχε ημερομηνία 20 Ιουλίου και ο δικαστής έδωσε στους διαδίκους 10 εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν πρόσθετα επιχειρήματα.

Ο ισπανικός φορολογικός κώδικας αναφέρει ότι όποιος διαμένει στην Ισπανία για τουλάχιστον έξι μήνες και μια ημέρα - ή 183 ημέρες - σε ένα δεδομένο έτος, ενδέχεται να πληρώσει φόρους στην Ισπανία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr