NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Εθνική Ασφαλιστική, ολοκληρώνεται η εξαγορά, μπαίνει τέλος στους περιορισμούς κινήσεων της ΕΤΕ

Εθνική Ασφαλιστική, ολοκληρώνεται η εξαγορά, μπαίνει τέλος στους περιορισμούς κινήσεων της ΕΤΕ

Ολοκληρώνεται σύντομα η διαδικασία της συναλλαγής μεταξύ CVC και Εθνικής Ασφαλιστικής, και με το κλείσιμο της συναλλαγής, και οι δεσμεύσεις της Εθνικής Τράπεζας που απορρέουν από το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Η τράπεζα σύντομα ως εκ τούτου βγαίνει από την εποπτεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και δεν θα έχει περιορισμούς κινήσεων.

Η πληροφορία για τον προσδιορισμό του χρόνου ολοκλήρωσης της εξαγοράς έρχεται από την ομιλία που πραγματοποίησε στην ετήσια Ετήσια Τακτική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλός της, Π. Μυλωνάς.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε την προσπάθεια που έγινε για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στις αρχές του 2021, κλείνοντας ένα ακόμα θέμα από το παρελθόν. Η συμφωνία για την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital ήταν σημαντική, υπογράμμισε για άλλη μία φορά, καθώς επίσης και η συμφωνία για την 15ετή αποκλειστική συνεργασία, μεταξύ τράπεζας και ασφαλιστικής στον τομέα του bancassurance. Η τράπεζα από τη συνεργασία της με το CVC προσδοκά να αυξήσει τα έσοδά της από προμήθειες στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι, αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας αναμένεται να βελτιωθεί κατά 60 μονάδες βάσης περίπου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr