NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Square: Σπάει τα ταμεία, με deal 29 δισ. δολαρίων για το «buy now, pay later»

Square: Σπάει τα ταμεία, με deal 29 δισ. δολαρίων για το «buy now, pay later»

Η Square σχεδιάζει να εξαγοράσει την αυστραλιανή εταιρεία fintech Afterpay, καθώς επεκτείνεται περαιτέρω στην ακμάζουσα αγορά με δόσεις, γνωστή ως «buy now, pay later».

Η εταιρεία πληρωμών του Jack Dorsey ανακοίνωσε τη συμφωνία μετοχών ύψους 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Κυριακή το βράδυ.

«Οι Square και Afterpay έχουν έναν κοινό σκοπό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Square. «Δημιουργήσαμε την επιχείρησή μας για να κάνουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο δίκαιο, προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς, και η Afterpay έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο brand σύμφωνα με αυτές τις αρχές.»

Η Square υποστήριξε ότι οι καταναλωτές αποφεύγουν τις παραδοσιακές πιστώσεις, ιδιαίτερα οι νεότεροι αγοραστές. Η εταιρεία πληρωμών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει ήδη δάνεια με δόσεις, τα οποία αποτελούν ένα «ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης» για την κύρια δραστηριότητα της.

Η Afterpay επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν σε τέσσερις άτοκες δόσεις και να πληρώνουν ένα τέλος, εάν χάσουν μια αυτοματοποιημένη πληρωμή. Οι 16 εκατομμύρια πελάτες της θα μπορούν να διαχειρίζονται τις πληρωμές δόσεων απευθείας μέσω της εφαρμογής Cash App. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr