NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι τηλεθεατές των Ολυμπιακών κινδυνεύουν να πέσουν θύματα εκβιαστών

Οι τηλεθεατές των Ολυμπιακών κινδυνεύουν να πέσουν θύματα εκβιαστών

Δεν είναι μόνο οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων είναι και οι τηλεθεατές των αγώνων που πρέπει να αναλάβουν δράση να προστατεύσουν τον εαυτό τους και όσους διασυνδέονται με αυτούς από τις επιθέσεις των κακόβουλων λογισμικών.

Διακυβεύονται πολλά χρήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες για αυτό και μία επίθεση ransomware θα είχε τεράστιες απώλειες, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο Ολυμπιακή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεων.

Πιθανές επιθέσεις τονίζει η Verisk δεν θα επηρεάσουν μόνο την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά όποιο άλλο δίκτυο συνδέεται με τους αγώνες. Το Ransomware προσπαθεί να απλωθεί σε όσο περισσότερο χώρο σαν σκουλήκι και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, οπότε τα συστήματα που είναι συνδεδεμένα θα μπορούσαν να επηρεαστούν ακόμη και αν δεν υπήρχε πρόθεση.

Οι διοργανωτές των αγώνων δηλώνουν ότι είναι προετοιμασμένοι για το είδος της κυβερνοεπίθεσης που παρέλυσε προσωρινά συστήματα πληροφορικής πριν από την επίσημη τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 στη Νότια Κορέα.

Στο σημείο αυτό, οι Ιάπωνες αξιωματούχοι δήλωσαν μάλιστα ότι χρησιμοποιούν τεχνολογία παρόμοια με αυτή της αναγνώρισης προσώπου για την παρακολούθηση εθελοντών.

Οι απειλές

Η απειλή για τους τηλεθεατές είναι τα λύτρα που θα τους ζητήσουν οι χάκερς, ενώ απειλή για τους διοργανωτές είναι το blackout και η καταστροφή των συστημάτων. Οι τηλεθεατές θα πρέπει να ξέρουν τι ανοίγουν και να έχουν εκπαιδευτεί στα phishing ηλεκτρονικά μηνύματα. Είναι κάτι σαν την σωστή υγιεινή εξηγεί η Verisk.

Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει να αναφερθεί είναι πιθανές παραβιάσεις που μπορεί να συμβούν με την αλυσίδα εφοδιασμού και τα wifi δίκτυα. Ένα τέτοιο συμβάν παραβίασης μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές συνέπειες στον τομέα της εστίασης και τα ξενοδοχεία.

Παρόλο που η Ιαπωνία κατατάσσεται ως χώρα χαμηλού κινδύνου από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις εταιρείες διαχείρισης κινδύνων, δίνοντάς της τη φήμη του πολύ ασφαλούς προορισμού, σίγουρα η χώρα δεν μπορεί να εφησυχάσει ούτε να αντέξει οικονομικά μία μαζική τέτοια καταστροφή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν καλύψεις 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr