NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή απόλυση για όλο το προσωπικό της Qantas

Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή απόλυση για όλο το προσωπικό της Qantas

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, η Qantas, θα απαιτήσει από όλους τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν πλήρως κατά του Covid-19.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όλοι οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος καμπίνας, των πιλότων και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως. Όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου 2022 για να εμβολιαστούν.

Η εντολή εμβολίου ισχύει για όλους τους υπαλλήλους της Qantas και της Jetstar.

Η αεροπορική ανέφερε ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους, αλλά είπε ότι αναμένει πως αυτό θα είναι «πολύ σπάνιο».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Qantas Group, Alan Joyce, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο εμβολιασμός είναι μια απαίτηση «για όλους τους εργαζόμενους», αλλά όσοι έχουν ιατρικές εξαιρέσεις θα λάβουν μέτρα που περιλαμβάνουν κοινωνικές αποστάσεις, μάσκες και τεστ.

«Εάν άλλοι υπάλληλοι αποφασίσουν ότι δεν θα δεχθούν το εμβόλιο, τότε αποφασίζουν ότι η αεροπορία δεν είναι ο τομέας τους», είπε ο Joyce, επιβεβαιώνοντας ότι η σύμβαση τους θα τερματιστεί.

Ο ίδιος, που είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού θα είναι απαίτηση για τους επιβάτες όταν η Qantas ξαναρχίσει τις διεθνείς ταξιδιωτικές πτήσεις, σημείωσε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» σχετικά με την απαίτηση εμβολιασμού από τους επιβάτες εσωτερικού.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί οργανισμοί εκεί έξω εξετάζουν την απαίτηση, όπως αθλητικές εκδηλώσεις και εστιατόρια στην Αυστραλία, και θα μπορούμε να δούμε σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ότι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται απαίτηση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr