NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Johnson & Johnson αλλάζει CEO - Αποχωρεί ο Gorsky μετά από 9 χρόνια

Η Johnson & Johnson αλλάζει CEO - Αποχωρεί ο Gorsky μετά από 9 χρόνια

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι ο Joaquin Duato θα γίνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της από τις 3 Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς, αντικαθιστώντας τον Alex Gorsky.

Ο Duato θα διοριστεί επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Διετέλεσε προηγουμένως αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της.

«Είχα τη χαρά να συνεργαστώ στενά με τον Alex για πολλά χρόνια και τον ευχαριστώ για την εξαιρετική ηγεσία του», δήλωσε ο Duato. «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να επωφελούμαι από την καθοδήγηση και τις γνώσεις του, προχωρώντας μπροστά».

Ο Gorsky, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος για 9 χρόνια και τώρα θα αναλάβει χρέη εκτελεστικού προέδρου, δήλωσε ότι «είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα προσωπικά, καθώς επικεντρώνομαι περισσότερο στην οικογένειά μου».

Κατά τη διάρκεια της εποχής του Gorsky στο τιμόνι της εταιρείας, η J&J αντιμετώπισε ένα κύμα αγωγών σχετικά με το το ταλκ της και βρέθηκε σε κρατικές αγωγές για οπιοειδή.

Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα γενικών εισαγγελέων κατέληξε σε συμφωνία 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τρεις από τους μεγαλύτερους διανομείς φαρμάκων στις ΗΠΑ και την J&J, μετά από ισχυρισμούς ότι τροφοδότησαν την επιδημία οπιοειδών.

Από την άλλη, το εμβόλιο της J & J παρουσιάστηκε αρχικά ως μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, όταν εγκρίθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στα τέλη Φεβρουαρίου, επειδή απαιτεί μόνο μία δόση και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου για μήνες.

Έκτοτε αντιμετώπισε κριτικές για τη συνολική αποτελεσματικότητά του, ανησυχίες για σπάνιες παρενέργειες καθώς και καθυστερήσεις στην παραγωγή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr