NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Hackers κατάφεραν να κλέψουν 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Hackers κατάφεραν να κλέψουν 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Το ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Liquid προσπαθεί να ανακτήσει κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων, στη δεύτερη μεγάλη ληστεία του είδους που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο ανέφερε σε δήλωσή της την Πέμπτη ότι «εντόπισε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένα από τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων που βρίσκονται υπό διαχείριση στην πλατφόρμα της».

Η Elliptic, μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία βοηθά στον εντοπισμό κλεμμένων κρυπτονομισμάτων, ανέφερε ότι η ανάλυσή της διαπίστωσε ότι «πάνω από 97 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα έχουν ληφθεί από τους λογαριασμούς που προσδιορίζονται από την Liquid ότι ανήκουν στον κλέφτη».

Η ληστεία έρχεται αφότου ένας χάκερ έκλεψε περιουσιακά στοιχεία αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα από την Poly Network, προτού επιστρέψει σταδιακά τα χρήματα, ισχυριζόμενος ότι θέλησε να επισημάνει ένα ελάττωμα ασφαλείας.

Η Liquid δήλωσε ότι ανέστειλε τις αναλήψεις κρυπτονομισμάτων ενώ εκτιμά τον αντίκτυπο της επίθεσης, αν και οι συναλλαγές συνεχίζονται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr