NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

ΣΕΠΕΕ: Συμμετοχή 19 επιχειρήσεων ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Munich Fabric Start

ΣΕΠΕΕ: Συμμετοχή 19 επιχειρήσεων ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Munich Fabric Start

Πολύ έντονη θα είναι η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στην διεθνή έκθεση Munich Fabric Start 31/08- 2/9/21 στο Μόναχο.

Συνολικά θα λάβουν μέρος 19 επιχειρήσεις. Στο τμήμα fabrics οι ARTE TESSUTO, DAVARIS TEXTILES, FIERATEX, IFANSI DOUMAS, IOAKIMIDIS TEXTILES, LIOLIOS, στο τμήμα sourcing οι DMISS TEXTILE GROUP, GEORGIOS CHIRAS, MINERVA, UNION 3 FASHION, ZISIS KIKIS, στο τμήμα additionals οι ECO NATURAL FURS, SOULIS-KUEHNIS, TELIDIS, VOSTEX, στο τμήμα bluezone οι ALTERO ACCESSORIES, EDWARD JEANS, LDM COMPANY και στο τμήμα design studio η DG PRINT MOSAIDIS.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ στηρίζουν έμπρακτα, μέσω του ΣΕΠΕΕ την συμμετοχή 11 επιχειρήσεων που προέρχονται από την περιοχή.

Η ένδυση-κλωστοϋφαντουργία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας με εξαγωγές που το 2019 ξεπέρασαν τα 2 Δις ευρώ.

Η πανδημία επηρέασε έντονα τον κλάδο το 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία του δευτέρου τριμήνου του 2021 ο κλάδος ανακάμπτει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Η γερμανική αγορά αποτελεί την σημαντικότερη αγορά για τα προϊόντα του κλάδου και η μαζική συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων έχει ως στόχο την βελτίωση των εξαγωγών στην συγκεκριμένη αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr