NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Επανέκδοση δύο ομολόγων 5ετούς και 30ετούς διάρκειας τον Σεπτέμβριο

Επανέκδοση δύο ομολόγων 5ετούς και 30ετούς διάρκειας τον Σεπτέμβριο

Σε νέα διπλή έξοδο στις αγορές προχωράει το ελληνικό δημόσιο με την επανέκδοση δυο ομολόγων διάρκειας 5 και 30 ετών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το δημόσιο έδωσε εντολή στις Αlpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley να προχωρήσουν στην επανέκδοση αφενός του ομολόγου λήξης στις 12 Φεβρουαρίου 2026 με κουπόνι στο 0% και αφετέρου του ομολόγου λήξης 24 Ιανουαρίου 2052 με κουπόνι 1,875%. H συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Τα ποσά που θα αντληθούν δεν θα ξεπεράσουν συνολικά τα 5 - 6 δισ. ευρώ.

Η έξοδος στις αγορές γίνεται προκειμένου να ενισχυθεί η βραχυπρόθεσμη ρευστότητα του συστήματος ενόψει του φθινοπώρου-χειμώνα και των αναγκών σε συντάξεις και αποζημιώσεις καταστροφών, ενώ η επίσπευση της εξόδου στις αγορές γίνεται για να αξιοποιηθούν τα χαμηλά επιτόκια πριν ξεκινήσει η διαδικασία του tapering από το 2022 που θα αντιστρέψει την καμπύλη επιτοκίων.

Στο θέμα της άντλησης κεφαλαίων από ομόλογα μέσα στον Σεπτέμβριο είχε αναφερθεί έγκαιρα το epixeiro.gr, με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία της άντλησης φθηνού χρήματος όσο διάστημα υπάρχει η συγκυρία των χαμηλών ή και αρνητικών επιτοκίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr