Διεθνή

Η Κίνα ανοίγει τρίτο χρηματιστήριο, με στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Η Κίνα ανοίγει τρίτο χρηματιστήριο, με στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
epixeiro

03/09/2021 | 12:17

epixeiro

08/08/2025 | 10:21

Η Κίνα ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία ενός τρίτου χρηματιστηρίου, με στόχο την εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Κινέζος Πρόεδρος, Xi Jinping, δήλωσε ότι η νέα αγορά θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο.

Η ηπειρωτική Κίνα διαθέτει σήμερα δύο μεγάλες αγορές, με έδρα τον οικονομικό κόμβο της Σαγκάης και τη νότια πόλη Σενζέν.

Ενώ ο Πρόεδρος Xi δεν επεξήγησε το σχέδιο, η Ρυθμιστική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας (CSRC) δημοσίευσε μια δήλωση λίγο μετά την ομιλία του, στην οποία ανέφερε ότι η ηγεσία της ήταν «ενθουσιασμένη» με την προοπτική.

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα», πρόσθεσε η CSRC.

Η ρυθμιστική Αρχή σημείωσε ότι το σύστημα εγγραφών θα είναι παρόμοιο με εκείνο του STAR της Σαγκάης, το οποίο θεωρείται ως η απάντηση της Κίνας στην τεχνολογική πλατφόρμα Nasdaq των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται καθώς οι κινεζικές εταιρείες βρίσκονται υπό ολοένα και πιο στενό έλεγχο, τόσο από το Πεκίνο όσο και από την Ουάσινγκτον.

Τους τελευταίους μήνες, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων που είχαν σημαντικό αντίκτυπο σε μεγάλα τμήματα του ιδιωτικού τομέα της χώρας - από γίγαντες της τεχνολογίας έως πλατφόρμες streaming.