NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ελληνική Πρωτοβουλία: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα Venture Impact Awards 2021

Ελληνική Πρωτοβουλία: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα Venture Impact Awards 2021

​Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) υποστηρίζει ενεργά την νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μέσω των Venture Impact Awards (VIA), ενός θεσμού που πέρυσι προσέφερε χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας $250.000 σε 14 οργανισμούς με θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία.

Αυτή η οικονομική και ηθική υποστήριξη είναι πιο σημαντική από ποτέ, δεδομένων των σημαντικών επιπτώσεων της πανδημίας στην επιχειρηματικότητα και τις προσπάθειες ανάπτυξης στη χώρα. Κατά τη διάρκεια των περσινών βραβείων, ορισμένοι αξιόλογοι και κοινωνικά ενεργοί οργανισμοί όπως οι Enaleia, Wise Greece, Impact Hub Athens, Elektronio, Apiceuticals αναγνωρίστηκαν, τιμήθηκαν και ωφελήθηκαν από το νεότερο πρόγραμμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, που ως στόχο έχει την υποστήριξη των πιο λαμπρών και ταλαντούχων ομάδων της Ελλάδας.

Εταιρείες, κοινωνικές επιχειρήσεις, ΜΚΟ, συνεταιρισμοί και άλλοι οργανισμοί - κερδοσκοπικοί και μη - έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα κάνοντας αίτηση στα VIA. Οι νικητές θα επιλεγούν με βάση όχι μόνο την ικανότητά τους να είναι οικονομικά αποδοτικοί, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η δραστηριότητα τους μεταφράζεται σε ανθρωπιστικό, κοινωνικό ή περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη συνεργασία και προωθώντας την καινοτομία. Τα VIA είναι το νεότερο από τα προγράμματα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας όπως το Envolve Greece, το Venture Garden και το Athens Venture Fair, τα οποία από το 2012 έχουν βοηθήσει δυναμικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν κεφάλαια, να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες από έμπειρα στελέχη και να επεκτείνουν την παρουσία τους σε περισσότερες αγορές.

Τα βραβεία πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Helidoni και του Κληροδοτήματος Charles Condes και θα απονεμηθούν σε μια ειδικά αφιερωμένη εκδήλωση στο τέλος του έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα Venture Impact Awards έως τις 15 Οκτωβρίου στο ventureimpactaward.com/application

Ο κ. Dimitri Georgakopoulos, Ιδρυτής του Ιδρύματος Helidoni και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία προσηλωμένη πάντα στην αποστολή της και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, κατάφερε να υποστηρίξει ενεργά την ελληνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα με την ίδρυση των VIA το 2020. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή τους πέρσι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι αιτήσεις είναι και πάλι ανοιχτές. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τους φετινούς υποψηφίους και είμαστε βέβαιοι ότι, όπως και πέρυσι, θα εμπνευστούμε πραγματικά από τις δράσεις και την αποστολή τους».

Η Harriette Condes Zervakis, εκπρόσωπος του Κληροδοτήματος Charles Condes, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Πρωτοβουλία και το Ίδρυμα Helidoni σε αυτό το ξεχωριστό πρόγραμμα που υποστηρίζει ενεργά φρέσκες καινοτόμες ιδέες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μέσω της συνεισφοράς μας στοχεύουμε να τιμήσουμε την κληρονομιά και το όραμα του Charles C. Condes».

Ο κ. George Stamas, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας,

ανέφερε ότι «πίσω από κάθε σπουδαίο οργανισμό βρίσκονται αφοσιωμένοι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά, προσπαθώντας να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους ίδιους αλλά και τους γύρω τους. Πρόθεσή μας δεν είναι μόνο να τους ευχαριστήσουμε, αλλά να τους στηρίξουμε ενεργά στο ταξίδι τους, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθειά μας, θα έχουν τους πόρους να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν ακόμα πιο θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr