NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας: Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τις startups

Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας: Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τις startups

​Μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει έρθει αντιμέτωπο με τις συνέπειες της πανδημίας, η στήριξη και ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αποτελεί ζήτημα εξαιρετικής σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Τράπεζα, έχοντας στο DNA της την καινοτομία, διοργανώνει και φέτος τον Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», μια δράση του προγράμματος NBG Business Seeds.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται για 12η χρονιά, έχοντας πάντα ως στόχο τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην χώρα μας, την ενίσχυση της δημιουργικότητας -ιδίως των νέων- και την καλλιέργεια μιας ξεχωριστής κουλτούρας καινοτομίας. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν διαγωνισμό που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και που φέτος επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, αναζητώντας νέες επιχειρηματικές προτάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως, μέχρι και πέρυσι, στον Διαγωνισμό είχαν υποβληθεί σχεδόν 4.000 προτάσεις, από 6.800 συμμετέχοντες, ενώ είχαν απονεμηθεί 550.000 ευρώ σε βραβεία, φτάνοντας στα «χέρια» 110 νικητών. Την ίδια στιγμή, η Εθνική Τράπεζα χρηματοδότησε 21 εταιρείες με δικά της κεφάλαια, ύψους 4,65 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, μέσω της συμμετοχής της σε funds, πήρε μέρος στην χρηματοδότηση ακόμη 85 εταιρειών.

Η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 12ο Διαγωνισμό, η έναρξη του οποίου ανακοινώθηκε στις 14 Ιουλίου, έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 4 Οκτωβρίου, στις 15:00. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με μια σειρά πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική.

Το αντικείμενο των προτάσεων συμμετοχής θα πρέπει να εντάσσεται σε κάποια από τις θεματικές ενότητες α) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, β) Περιβάλλον και Τεχνολογία, γ) Πολιτισμός και Τεχνολογία, ενώ, πέρα από τη διαγωνιστική φάση, η Εθνική Τράπεζα δίνει έμφαση και στην περαιτέρω υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.

Έτσι, προσφέρεται mentoring των ομάδων από έμπειρα στελέχη της, τα οποία συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις για τη βελτίωση των επιχειρηματικών ιδεών. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχονται προγράμματα εκπαίδευσης, αλλά και δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα των Amazon και Facebook. Φυσικά, πρόβλεψη υπάρχει και για οικονομική στήριξη.

Οι ιδέες που διακρίθηκαν

Αξίζει, όμως, να ρίξει κανείς μια ματιά και στις επιχειρηματικές ιδέες που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά και στους 10 βραβευθέντες. Δηλαδή, την Optistructure (1ο βραβείο, €20.000), την Docandu (δεύτερο βραβείο, €10.000), την Gaming Brotherhood (τρίτο βραβείο, €6.000) και την Time is Brain (τέταρτο βραβείο, €4.000). Στην 5η θέση, Kleesto, 12GODS, Robenso, EDEN, EV Loader και φwater έλαβαν από €1.500.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη θέση, η OptiStructure, εισάγει την εφαρμοσμένη βελτιστοποίηση στην κατασκευαστική βιομηχανία με στόχο την υπεύθυνη χρήση των δομικών υλικών και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, επιτυγχάνοντας μείωση κόστους και αύξηση παραγωγικότητας. Η Docandu, στην 2η θέση, προσφέρει μια πλατφόρμα που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αλληλοεπιδρούν με τους ιατρούς.

Η Gaming Brotherhood, η οποία βρέθηκε στην τρίτη θέση του περσινού διαγωνισμού, αποτελεί μια Β2Β SaaS πλατφόρμα, στην οποία οι marketers και οι ecommerce managers μπορούν να δημιουργήσουν videos των προϊόντων που πωλούν. Από την 4η θέση, η Time is Brain προσφέρει μια πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών, επιταχύνοντας τη διαχείριση των ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Στην 5η θέση, ξεκινώντας με την Kleesto, εντοπίζουμε μια ολοκληρωμένη λύση οργάνωσης κρατήσεων για παρόχους τουριστικών δραστηριοτήτων, εμπειριών και εκδρομών. Η 12GODS, από την άλλη, αποτελεί μια πρωτοποριακή κάψουλα βοτάνων, αποτέλεσμα μίας πολύχρονης προσπάθειας και έρευνας, που προσφέρει στον καταναλωτή μοναδικά χαρμάνια βοτάνων.

Η Robenso αναπτύσσει συστήματα ανακύκλωσης βασισμένα στις τεχνολογίες ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης ενώ η EDEN, με τη σειρά της, προέκυψε από τα σπλάχνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και απευθύνεται σε εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα και σε ερευνητές που αναζητούν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Και κλείνουμε με την EV Loader, που συνδέει τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης σε ξενοδοχεία, δήμους, πάρκινγκ και καταστήματα, αλλά και την φwater, που στοχεύει στη δημιουργία μιας συσκευής ηλεκτρομαγνητικής επεξεργασίας νερού η οποία θα ενισχύει σημαντικά την απόδοσή της χρήσης του, μειώνοντας την κατανάλωση.


Η υποβολή των προτάσεων για συμμετοχή στον 12ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» του NBG Business Seeds έχει ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιείται από την ιστοσελίδα nbg.gr/el/nbgseeds/competition.

nbgbusinessseeds_ethnikh-m.jpg?mtime=20210913183611#asset:295342

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr