NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

HDB: Ανακοινώνει διαγωνισμό καινοτομίας και βραβεύει την νεοφυή επιχειρηματικότητα

HDB: Ανακοινώνει διαγωνισμό καινοτομίας και βραβεύει την νεοφυή επιχειρηματικότητα

​Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, σε συνεργασία με το Elevate Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ανακοίνωσε την έναρξη διαγωνισμού καινοτομίας – με έμφαση στα κριτήρια ESG και την Καινοτομία.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece και αφορά στη δημιουργία εφαρμογών και πλατφορμών για την ενσωμάτωση και την αξιολόγηση περιβαλλοντικών, κοινωνικών κριτηρίων και παραγόντων εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) όπως και του βαθμού Καινοτομίας των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των Μικρομεσαίων, με στόχο τη διεύρυνση της περιμέτρου των επιχειρήσεων που θεωρούνται πιστοληπτικά ικανές (bankable).

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, δήλωσε: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως πυλώνας ανάπτυξης εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο Fintech οργανισμό. Κεντρική στρατηγική μας είναι να ενθαρρύνουμε μέσα από πολλαπλά εργαλεία την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα. Η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των επιχειρήσεων με βάση την συνολική τους δράση είναι καίριας σημασίας. Στην HDB “we buy your potential” δηλαδή θέλουμε να επενδύσουμε στις δυνατότητες και όχι στο παρελθόν μιας επιχείρησης».

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης και συνεργασίας για την παραγωγική εφαρμογή των προτεινόμενων λύσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της Πλατφόρμας Elevate Greece (hyperlink: elevategreece.gov.gr ) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής να είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Επίσης, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας 2021» με την παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απένειμε το βραβείο «Περιβαλλοντικού Αντικτύπου» στην εταιρία Augmenta Agriculture Technologies.

Η HDB προσέφερε ως βραβείο το ποσό των 10.000 ευρώ στη νικήτρια εταιρεία (το συνολικό βραβείο έφτασε τα 22.000 ευρώ από κοινού μαζί με άλλους τρεις φορείς).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr