NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Εκδήλωση του Κέντρου Αειφορίας για τη σημασία των δεικτών και κριτηρίων ESG και πώς βελτιώνονται

Εκδήλωση του Κέντρου Αειφορίας για τη σημασία των δεικτών και κριτηρίων ESG και πώς βελτιώνονται

Διαδικτυακή εκδήλωση-workshop για τα ESG διοργανώνει το Κέντρο Αειφορίας (CSE) με τίτλο “Η σημασία των Δεικτών και Κριτηρίων ESG και πώς βελτιώνονται. Η σημασία τους στην προσέλκυση επενδυτών και τη χρηματοδότηση”.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Οικονομικούς Διευθυντές και Υπευθύνους Investor Relations επιχειρήσεων και οργανισμών, Διευθύνοντες Συμβούλους καθώς και Μέλη Δ.Σ., και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 4μμ.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει ως GuestSpeakersτους κυρίους Νεκτάριο Δεμενόπουλο, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της ΟΛΠ Α.Ε. και Γιώργο Τσαπρούνη, Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων της Wind Ελλάς, ενώ θα γίνει και πρώτη παρουσίαση των συμπερασμάτων της 2ης Έρευνας ESG του Κέντρου Αειφορίας (CSE) από το Παρατηρητήριο Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του CSE. Το συντονισμό της συζήτησης θα πραγματοποιήσει ο κ. Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE).

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει ως στόχο να ενημερώσει σχετικά με τα σημαντικά θέματα ESG τα ανώτατα αυτά στελέχη, που τα τελευταία χρόνια καλούνται να ανταποκριθούν στο διευρυμένο ρόλο τους, στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς και στις εξελισσόμενες προσδοκίες των επενδυτών, των τραπεζών, καθώς καις στις νέες νομοθετικές τάσεις.

Η συζήτηση θα αφορά το πώς οι εταιρείες μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στους Δείκτες ESG, ποια παγκόσμια ESG εργαλεία είναι σημαντικά για τις εισηγμένες εταιρείες και μη εισηγμένες εταιρείες και πώς μπορούν να αποφασίσουν ποιοι είναι οι κατάλληλοι δείκτες για αυτές, τι είναι ο νέος Δείκτης ESG του ΧΑΑ, καθώς και τι κινδυνεύουν να "χάσουν" οι εταιρείες όταν δεν ενσωματώνουν ESG παραμέτρους στη στρατηγική τους και ποια τα οφέλη από καλές αξιολογήσεις στην χρηματοδότησή τους και στην προσέλκυση επενδυτών.

Πιστό στο σκοπό του να ενημερώνει επιχειρήσεις και οργανισμούς σχετικά με τη σημασία των ESG κριτηρίων για τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων καθώς και τους τρόπους ενσωμάτωσής τους στη στρατηγική, το Κέντρο Αειφορίας πραγματοποιεί αντίστοιχες εκδηλώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. SEC), που εμπιστεύτηκε πριν από λίγους μήνες το Κέντρο Αειφορίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαβούλευσης που είχε ξεκινήσει με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για δημοσιοποίηση στοιχείων ESG.

Παράλληλα, πρόσφατα ανέπτυξε το νέο, πρωτοποριακό εργαλείο ESG Estimate© για την εκτίμηση των επιδόσεων των εταιρειών στα πιο σημαντικά κριτήρια και πρότυπα ESG.

Το Κέντρο Αειφορίας, που διαθέτει το μεγαλύτερο portfolio πελατών στην Ελλάδα σχετικά με θέματα ESG, συνεργάζεται με την Moody’s και τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς ESG Ratings και παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις για τη βελτίωση των ESG Ratings και των στρατηγικών για Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη διευκόλυνση χρηματοδότησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr