NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΥΠΕΣ: Αύξηση 20% στον αριθμό των καθαριστριών στα σχολεία και 22% στις ώρες απασχόλησής τους

ΥΠΕΣ: Αύξηση 20% στον αριθμό των καθαριστριών στα σχολεία και 22% στις ώρες απασχόλησής τους

Την αύξηση κατά 20% του αριθμού των καθαριστριών και κατά 22% των ωρών απασχόλησής τους ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στόχος του υπουργείου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών κτηρίων και παράλληλα των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Σημειώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2021 – 20221 διατίθεται το ποσό των 85 εκατομμυρίων ευρώ για την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων. Η κατανομή του προσωπικού καθαριότητας έγινε με βάση τα διασταυρωτικά στοιχεία που ελήφθησαν από το υπουργείο Παιδείας και τους δήμους αναφορικά με το συνολικό εμβαδό της, προς καθαρισμό, επιφάνειας των σχολικών κτηρίων, καθώς στόχος του υπουργείου είναι «η κατανομή ποσών, δηλαδή στην ουσία ανθρωποωρών, να γίνει με απόλυτα ορθολογικό και δίκαιο τρόπο».

Το ΥΠΕΣ επισημαίνει, επίσης, ότι ο αριθμός του προσωπικού που προκηρύχθηκε φέτος αυξήθηκε κατά 1.895 άτομα (+20%) σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, οι ώρες απασχόλησης που θα καλύψουν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων αυξάνονται κατά 10.103 ώρες (+22%).

Η αύξηση τόσο του προσωπικού όσο και των ωρών απασχόλησης συνιστά αποτέλεσμα της δυνατότητας που παρείχε η Κυβέρνηση προς τους δήμους να αυξήσουν τις ώρες απασχόλησης πέραν του κατώτατου ορίου. Πάνω από τους μισούς δήμους της χώρας εκμεταλλεύτηκαν τη συγκεκριμένη δυνατότητα, γεγονός που καταδεικνύει και την ιδιαίτερη χρησιμότητα της.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης εμφανίζουν αύξηση κατά 556 άτομα (+11%) ενώ ο αριθμός εργαζομένων μερικής απασχόλησης αυξήθηκε συνολικά κατά 1.339 άτομα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr