NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιου Κυριαζή, στο ΕΚΕΤΑ

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιου Κυριαζή, στο ΕΚΕΤΑ

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας και στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΤΑ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης, ο κ. Κυριαζής ενημερώθηκε για την ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα του Κέντρου ενώ ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, ο κ. Κυριαζής ξεναγήθηκε παρουσία των Διευθυντών και του Προέδρου του ΕΚΕΤΑ στα Ινστιτούτα και ενημερώθηκε από κοντά για τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Έξυπνο Σπίτι του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ), όπου ο κ. Κυριαζής έφτασε με το αυτοκινούμενο όχημα του ΕΚΕΤΑ | ΙΠΤΗΛ. Εκεί γνώρισε το ρομποτ - οικιακό βοηθό, που υποστηρίζει την αυτόνομη διαβίωση των ηλικιωμένων ανθρώπων, ενώ έγινε επίδειξη της πλατφόρμας διαχείρισης μικροδικτύων. Ακόμη πραγματοποιήθηκε επίδειξη τεχνολογιών σχετικών με την ανίχνευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και επίδειξη εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) όπου ο κ. Κυριαζής επισκέφθηκε το δυναμικό προσομοιωτή οδήγησης αυτοκινήτου, το Ζωντανό Εργαστήριο Διαχείρισης Δεδομένων και Υπηρεσιών του ΙΜΕΤ και το νέο Εργαστήριο Βιομηχανίας 4.0 για τις Μεταφορές.

Στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ), ο κ. Κυριαζής ξεναγήθηκε στην Υπολογιστική Δομή, τη Μονάδα Μοριακής Διάγνωσης καθώς και τη Μονάδα Γενωμικής Έρευνας και ενημερώθηκε σχετικά με τις διαπιστεύσεις που διαθέτει το Ινστιτούτο ως προς την παραγωγή, διαχείριση και ανάλυση βιοδεδομένων μεγάλου όγκου, τις εργαστηριακές εξετάσεις και την επιχειρησιακή συνέχεια.

Τέλος, ο κ. Κυριαζής επισκέφθηκε το Εργαστήριο Μεγάλου Ύψους του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) όπου και ενημερώθηκε για τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της καθαρής ενέργειας με τεχνολογίες υδρογόνου, δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα και τα υλικά που συμβάλλουν σε αυτές τις τεχνολογίες.

«Είχα τη χαρά να επισκεφθώ για δεύτερη φορά το ΕΚΕΤΑ, εποπτευόμενο φορέα της ΓΓΕΚ, και να διαπιστώσω και πάλι το υψηλό επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται από το Κέντρο σε πρωτοποριακούς τομείς, γεγονός που το κατέταξε στη 14η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φέρνοντας τη χώρα μας στην πρωτοπορία της καινοτομίας. Πρόκειται για ένα Κέντρο με λαμπρά ερευνητικά αποτελέσματα σε τεχνολογίες αιχμής που αφορούν την Κλιματική Αλλαγή και τις Φυσικές Καταστροφές, την Ενέργεια, τη Βιώσιμη Κινητικότητα την Αγροδιατροφή, τις Βιοεπιστήμες κτλ., τα οποία στο μέλλον θα συντελέσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας μέσω της καινοτομίας.», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Δημήτρης Τζοβάρας αφού ευχαρίστησε τον κ. Κυριαζή για την παρουσία του, υπογράμμισε: «Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Καθ. Αθανάσιου Κυριαζή στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, είναι για εμάς ιδιαίτερη χαρά, καθώς αποτυπώνει το πραγματικό ενδιαφέρον της Πολιτείας για τα πεδία της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και την αναγνώρισή τους ως προϋποθέσεις της ανάπτυξης. Το ΕΚΕΤΑ θα συνεχίσει να είναι αφοσιωμένο στη διεξαγωγή διεπιστημονικής, υψηλού επιπέδου έρευνας με μοναδικό κριτήριο την ποιότητα, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, προσβλέποντας στο άμεσο μέλλον στην εμβάθυνση της συνεργασίας του με το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr