NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η SpaceX εκτόξευσε την πρώτη αποστολή με διαστημικούς «τουρίστες» [video]

Η SpaceX εκτόξευσε την πρώτη αποστολή με διαστημικούς «τουρίστες» [video]
16_09_2021 | 11:40 16_09_2021 | 11:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Ένας πύραυλος της SpaceX, της εταιρείας του Elon Musk, μπήκε σε τροχιά το βράδυ της Τετάρτης, μεταφέροντας τέσσερα άτομα -κανένας δεν είναι επαγγελματίας αστροναύτης- ξεκινώντας την πρώτη αποστολή με εξ ολοκλήρου πλήρωμα διαστημικών «τουριστών».

Το Inspiration4 περιλαμβάνει τους Jared Isaacman, Sian Proctor, Hayley Arceneaux και Chris Sembroski.

Το κόστος του ταξιδιού καλύφθηκε από τον Isaacman για ένα άγνωστο ποσό, με κύριο στόχο η διαστημική πτήση να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια για το St. Jude Children's Research Hospital.

Το πλήρωμα της αποστολής Inspiration4, που επιβαίνει στο διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX, μπήκε με επιτυχία σε τροχιά μετά την εκτόξευσή του, το βράδυ της Τετάρτης.

Η πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell, σε δήλωσή της υποστήριξε ότι η αποστολή «ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον όπου το διάστημα είναι πιο προσιτό σε όλους όσους επιθυμούν να πάνε σε αυτό».

«Είμαστε τόσο περήφανοι που μας εμπιστεύτηκαν για την πτήση», είπε η Shotwell. «Εκ μέρους όλων των υπαλλήλων της SpaceX, θέλω να ευχαριστήσω το πλήρωμα και τις οικογένειές τους που μας επέτρεψαν να είμαστε μέρος της ιστορικής αποστολής τους».

Το πλήρωμα θα περάσει περίπου τρεις ημέρες σε τροχιά πριν επιστρέψει στη Γη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr