NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Το ReGeneration με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσίασαν από κοινού, για πρώτη φορά, το ReGeneration FEMpowerment Initiative, μια δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών.

Οι γυναίκες, όπως αναφέρεται, «υποεκπροσωπούνται σημαντικά στον τομέα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Women on Top για το έμφυλο χρηματοδοτικό χάσμα», «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις με τουλάχιστον μία γυναίκα στην ιδρυτική τους ομάδα έχουν αντλήσει μόλις το 6% της συνολικής χρηματοδότησης που έχει διοχετευτεί στο ελληνικό start-up οικοσύστημα, ενώ το 62% των γυναικών χρηματοδοτούν οι ίδιες το επιχειρηματικό τους ξεκίνημα.» (WoT, Μάρτιος, 2021)

H εν λόγω πρωτοβουλία συνεισφέρει στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού οικοσυστήματος καινοτομίας που ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες να γίνουν δημιουργοί και επιχειρηματίες, παρέχοντάς τους την υποστήριξη που χρειάζονται για να πετύχουν. Μέσα από ένα ολιστικό πρόγραμμα διαδραστικών workshops, ομιλιών και εξειδικευμένης εκπαίδευσης, νέες επαγγελματίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικής σκηνής.

To Πρόγραμμα αποτελείται από δύο θεματικούς πυλώνες:

  • ⁠The Academy: μια ειδικά σχεδιασμένη σειρά μαθημάτων σε ήπιες δεξιότητες/soft skills, σε συνεργασία με το LinkedIn Learning, καθώς και entrepreneurship & capacity building workshops και mentoring με την πολύτιμη καθοδήγηση και επιμέλεια τoυ Women on Top.
  • ⁠The Masterclass Series: ένα κορυφαίο roster ομιλητριών και ομιλητών από όλο τον κόσμο, που έχουν στόχο, όχι απλώς να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν το κοινό.

Η Ακαδημία απευθύνεται σε νέες έως 35 χρονών και οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές από 13 έως 28 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους συμμετοχής στην Ακαδημία επισκεφτείτε το regeneration.gr.

Τα Masterclasses θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται Πέμπτες στις 19.00, μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου. Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλες και όλους. Η δήλωση ενδιαφέροντος θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ReGeneration και συγκεκριμένα στο www.regeneration.gr. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr