NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ελλάδα και Enterprise Greece κέρδισαν τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση «Big 5 Show Dubai»

Ελλάδα και Enterprise Greece κέρδισαν τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση «Big 5 Show Dubai»

Με τη δυναμική παρουσία 30 ελληνικών επιχειρήσεων και την άψογη οργάνωση της εθνικής μας συμμετοχής από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση «BIG 5 SHOW DUBAI», η οποία διεξήχθη στο Ντουμπάι, από τις 12 ως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ήταν η 20η συνεχόμενη χρονιά που η Enterprise Greece ανέλαβε την οργάνωση της εθνικής αντιπροσωπείας με περίπτερο 1.100 τ.μ., στη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη έκθεση για όλους τους κλάδους των δομικών υλικών και κατασκευών στη Μέση Ανατολή, με σημαντικό εξαγωγικό ενδιαφέρον. Σε ξεχωριστό χώρο που φιλοξένησε την StartUp City, συμμετείχαν επιπλέον 5 start ups εταιρίες, ενώ σε συνέχεια της 1ης ψηφιακής διοργάνωσης η οποία έλαβε χώρα το 2020, 12 ελληνικές εταιρείες παρουσιάζονται και στην ψηφιακή «BIG 5», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «BIG 5 SHOW DUBAI», συγκεντρώνει εμπορικούς επισκέπτες όχι μόνο από την περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Μέσης Ανατολής, αλλά και από τις γειτονικές χώρες, με σημαντικότερες, της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν, του Ιράκ, της Ινδίας και της Υποσαχάριας και Βόρειας Αφρικής. Oι εταιρίες, που συμμετείχαν στην έκθεση, παρουσίασαν προϊόντα μαρμάρου, προϊόντα και συστήματα αλουμινίου, μονωτικά - χημικά υλικά, χρώματα, ηλιακά συστήματα, μεταλλικές κατασκευές, τεχνολογία κατασκευών, κ.α.

Παράλληλα, διοργανώθηκαν και οι εκθέσεις: «URBAN DESIGN & LANDSCAPING EXPO» - αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων, «MΙDDLE EAST STONE»- μαρμάρου και πλακιδίων, «HVAC-R» - ψύξης/θέρμανσης, «SOLAR» - ηλιακών συστημάτων και προϊόντων ενέργειας, «BIG 5 HEAVY» - μηχανημάτων και «TECHNOLOGIES + INNOVATION» - τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργανώτριας εταιρείας DMG events, στην έκθεση συμμετείχαν περισσότερες από 1100 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους των δομικών υλικών και των κατασκευών από συνολικά 50 χώρες. Η εκθεσιακή επιφάνεια κάλυψε πάνω από 45.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 35.0000 περίπου, από τις χώρες του Κόλπου. Τα εγκαίνια της έγιναν από την Α.Ε. και Πρόεδρο του Dubai Sports Council, Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ κ. Διονύσιος Ζώης με τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους της Ελληνικής Πρεσβείας, στο Άμπου Ντάμπι κ. Π. Γκάσιο (Σύμβουλο ΟΕΥ Α) και στο Ντουμπάι κα. Χ. Λεβέντη (Γραμματέα ΟΕΥ Α) και κ. Δ Θωμόπουλο (Γραμματέα ΟΕΥ Α/ Διευθύνων Γραφείου ΟΕΥ Ντουμπάι). Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών και να τους ενημερώσουν για την αγορά των Εμιράτων και για τις δυνατότητες ανάπτυξής τους στην ευρύτερη περιοχή.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της Εταιρείας, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου επεσήμανε: «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στην Enterprise Greece είναι μέρος της αποστολής μας όχι μόνο να παρέχουμε στις εταιρείες την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παγκόσμιες εκθέσεις όπως η Big5, αλλά και να τις καθοδηγούμε με όλα τα απαραίτητα βήματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, για το πώς να αξιοποιήσουν πλήρως τη συμμετοχή σε αυτές και να αυξήσουν τις εξαγωγές τους. Έτσι, προς αυτήν την κατεύθυνση, διοργανώνουμε προπαρασκευαστικές εκδηλώσεις για την προετοιμασία συμμετοχής τους στις εκθέσεις ενώ πλέον αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες των ψηφιακών περιπτέρων για όσες εταιρίες δεν μπορούν να παρευρεθούν εκεί. Επιπλέον, επενδύουμε και σε ομαδικές ενέργειες μάρκετινγκ που προωθούν περαιτέρω τους Έλληνες εκθέτες και δημιουργούν ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο ελληνικό branding. Η δυναμική παρουσία στις εκθέσεις αποτελεί μία σημαντική προτεραιότητα για την Enterprise Greece ειδικότερα για κλάδους όπως αυτός των δομικών υλικών ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς κλάδους για την ελληνική οικονομία».

Στις δηλώσεις του ο Πρέσβης κ. Διονύσιος Ζώης τόνισε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Enterprise Greece για την άρτια διοργάνωση του Ελληνικού Περιπτέρου, που συγκέντρωσε τις ευχαριστίες όλων των εκθετών. Είχα την τιμή να υποδεχθώ στο Ελληνικό Περίπτερο τον Σεΐχη Mansour bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum που εγκαινίασε την Έκθεση και να συνομιλήσω με όλους τους Έλληνες εκθέτες. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι, πέραν του υψηλού βαθμού της ποιότητας των προϊόντων τους, οι περισσότερες εταιρείες οι οποίες γνωρίζουν την περιοχή, έχουν ήδη διαμορφώσει γερές συνεργασίες στη χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Καθώς επίσης και το ενδιαφέρον που έδειξαν εταιρίες, οι οποίες παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, συμμετέχουν για πρώτη φορά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και υψηλές προσδοκίες, χάρη και στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους. Θεωρώ εξυπακουόμενο ότι η Ελληνική Πρεσβεία, το Εμπορικό Γραφείο στο Ντουμπάι και ο Εμπορικός Σύμβουλος στο Άμπου Ντάμπι, βρίσκονται πάντα στη διάθεση των Ελλήνων επιχειρηματιών».

Στο πλαίσιο της ενότητας StartUp City, o Διευθυντής Μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Enterprise Greece, κ. Αντώνης Γραβάνης, συμμετείχε σε πάνελ, για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των start ups.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr