NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Gates εξασφαλίζει εκατοντάδες εκατομμύρια για την ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών

Ο Gates εξασφαλίζει εκατοντάδες εκατομμύρια για την ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών
20_09_2021 | 15:00 20_09_2021 | 15:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Ο Bill Gates εξασφάλισε εκατοντάδες εκατομμύρια από επτά μεγάλες αμερικανικές εταιρείες για την ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Breakthrough Energy, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Gates το 2016, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει εξασφαλίσει επενδύσεις από τη Microsoft, τη BlackRock, τη General Motors, την American Airlines, το Boston Consulting Group, την Bank of America και την ArcelorMittal.

Το συνολικό μέγεθος των επενδύσεων δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η εταιρεία είπε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του Breakthrough Energy Catalyst, ενός έργου που στοχεύει στη χρηματοδότηση, παραγωγή και αγορά νέων λύσεων, οι οποίες αναμένεται πως θα βοηθήσουν στη στήριξη μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Ο Gates δήλωσε ότι απαιτείται μια «νέα βιομηχανική επανάσταση» για να αποφύγει ο κόσμος μια κλιματική καταστροφή.

«Η μισή τεχνολογία που απαιτείται για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων είτε δεν υπάρχει ακόμη είτε είναι πολύ ακριβή», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr